Flere nyheder

 
Musik
One Direction i Horsens

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
One Direction i Horsens
Tor. 18. jun. 2015

Endnu engang gæstede det engelske boyband One Direction Danmark. Denne gang til en stor udendørs koncert i Forum Horsens med omkring 20.000 skrigende piger og deres forældre..

Man skulle tro, at alle Danmarks piger havde skreget færdig, da One Direction besøgte Parken sidste år, men endnu engang viser de danske fans deres store vedholdenhed. Selvom bandet nu er amputeret, da det 5. medlem, Zayn, forlod bandet i marts, giver de ikke op.

Den europæiske "On The Road Again"-turné begyndte i Østrig 10. juni og fortsætter til stadions i Belgien, Danmark (CASA Arena Horsens 16. juni), Norge, Sverige og til sidst Helsinki i Finland 27. juni. På CASA Arena Horsens var der omkring 26.000 tilskuere, så der var stadig lidt ledige pladser rundt omkring, men måske er det danske marked ved at være mættet med One Direction?

Citybois havde æren af at være Opening Act ved koncerten. De to drenges vildeste drømme om den store scene må være gået i opfyldelse ved at optræde på samme scene som One Direction. Præsentationen var vel som forventet; de var ok underholdning, men uden de store vokale præstationer. Lyden var desværre ikke for god - eller også var de for urutinerede i deres brug af mikrofonerne, for det var næsten umuligt at høre, hvad de sagde. Supportbandet var, som sidste år i Parken, det engelske band McBusted, der om ikke andet så er en lidt anden genre end One Direction-drengene, om end de i praksis vel også må siges at være et boyband.

Koncerten med One Direction bød på både nyere og ældre sange fra deres efterhånden ikke helt så lille repertoire. Sammenlignet med koncerten i Parken sidste år, var dette en langt mere nærværende koncert, der havde både langt mere sammenhæng og knap så mange floskler som sidste (om end "let us hear you make some noise" måske blev brugt lidt vel rigeligt). Der var en fin dynamik på scenen, og det virkede faktisk bedre med de fire drenge end de oprindelige fem. Der var mere sammenspil og bedre interaktioner gruppemedlemmerne imellem, men også ud til publikum. Og de fire drenge så ud til at være i strålende humør, selvom de frøs, og de nåede både lidt godmodige drillerier og vandkamp. Placeringen af forscenen helt ude blandt publikum gjorde også, at de mange tilskuere fik en helt anden kontakt med dem end oppe på den store scene.

Årets store fanprojekt lanceret af fanklubben One Direction Denmark var A4-ark med hjerter eller teksten "it's far from over" under sangen "Night Changes" for at vise "vores anerkendelse, støtte og stolthed til og over One Direction" var en fin happening, som mange havde set frem til.

Afviklingen i Horsens gik nogenlunde, selvom der var lidt for mange sluser og køer ved indgangen til koncerten. Trafikken om eftermiddagen virkede godt, men var til gengæld fuldstændig håbløs de fleste steder på vej ud. Der var kaos! En streg i regningen til Hjemmeværnet, der absolut intet havde styr på.. Man fik næsten associationer til reklamen fra Fakta med "vi vil så gerne have, at du bliver lidt længere".. og det tog sin tid at komme ud af Horsens i nat. Men alle små og knap-så-små piger virkede glade og tilfredse med arrangementet, der sluttede med fyrværkeri og "Best Song Ever". Der er altid plads til forbedringer, men i forhold til deres seneste koncert i Danmark er der klart fremgang at spore, så 4 stjerner fra denne anmelder.

ONE DIRECTION
gav koncert i CASA Arena Horsens 16. juni 2015.