Flere nyheder

 
Film
Stadig forelskede efter 40 år

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Stadig forelskede efter 40 år
Tor. 13. aug. 2015


(Foto: Angel Films)

Efter 40 års ægteskab er Ruth og Alex stadig forelskede. De bor også samme sted i Brooklyn, som de har gjort de sidste 40 år. Dengang kunne fysikken bare bedre klare at vandre op på femte sal, hvor deres elskede lejlighed ligger. Men måske er det på tide for parret at overveje fremtidens muligheder.

For 40 år siden var Ruth (Diane Keaton) og Alex' (Morgan Freeman) lejlighed på femte sal i Brooklyn et håndværkertilbud. I dag er kvarteret ungt og hipt, og derfor er lige præcis en lejlighed som deres meget eftertragtet.

Samtidig er parret nået en alder, hvor benene ville sætte pris på ikke at skulle op og ned fra femte sal, når hunden skal luftes eller morgenavisen hentes. Derfor har Ruth og Alex indgået en aftale med Ruths småexcentriske niece Lily (Cynthia Nixon), som er ejendomsmægler og derfor skal hjælpe dem med at få solgt deres lejlighed til den bedst mulige pris.

Her starter et boligmarkedskaos uden lige med opkald frem og tilbage med mulige købere, fremvisninger i lange baner og bud, der konstant prøver at overgå hinanden. Alex er langt fra begejstret for situationen og foreslår sin kone, at de tager sagen i egen hånd.

Filmen Ruth og Alex skildrer parrets liv med tilbageblik til da de mødtes og andre tidligere betydningsfulde øjeblikke i deres liv sammen. Samtidig med historien om salget af lejligheden kører en sideløbende historie om parrets hund, som pludselig bliver alvorlig syg og må på hospitalet til en operation. Historien om hunden fylder til tider næsten ligeså meget som selve hovedhistorien, og det er først et godt stykke inde i filmen, at det går op for en, hvorfor der er lagt så meget vægt på denne hund.

Selve spændingskurven er ufatteligt jævn. Der er ikke de store udsving. Ikke at man havde en forventning om store eksplosioner, men det er som om instruktøren har prøvet at pifte fortællingen op med en terrorsag på TV, som alle er meget optagede af at følge med i gennem hele forløbet. Men mere sker der faktisk ikke. Det er en meget stille, hverdagsagtig fortælling, som jeg faktisk er i tvivl, om kan bære at køre på det store lærred. Den hører sig måske mere hjemme i sofaen med benene oppe en god søndag aften.

Det, der holder historien oppe og er med til at filmen får den tredje stjerne, er kemien mellem Diane Keaton og Morgan Freeman - den er så overbevisende rigtig, at man er helt med på, at de to kunne have dannet par gennem de sidste 40 år.

RUTH & ALEX
Se spilletider
Se filminfo