Flere nyheder

 
Teater
Narcissistisk kærlighed

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Narcissistisk kærlighed
Tor. 27. aug. 2015


(Foto: Anna Malzer)

Stykket "Romeo & Julie Komplekset" forsøger at råbe os mennesker op, der ikke længere kan finde ud af, hvad kærlighed er. Fordi vi har hovedet så langt oppe i vores egen røv, at vi ikke fatter, hvordan man elsker et andet menneske og derved formår at blive sammen.

Fire unge mennesker er samlet omkring det ultimative kærlighedsdrama Romeo og Julie, men de er langt fra enige om, hvordan historien skal fortolkes. De har nemlig alle fire deres egen version af kærlighed med i bagagen. Der er singlefyren, der nok inderst inde er træt af at lede. Der er pigen, som lige er gået fra kæresten, der ellers var den eneste ene. Og så er der ham, der aldrig har haft en kæreste, men som er hemmeligt forelsket i sin teatermedspiller.

Man hører flere bud på, hvad kærlighed er, eller hvad den i hvert fald ikke er, og hvordan vi smadrer det gang på gang for os selv og hinanden. Det er tragikomisk, fordi de unge skuespillere rammer "spot on" på, hvordan man som ung kejter rundt og famler i blinde efter noget, som man ikke selv er klar over, hvad er, og ikke opdager, når den er der, fordi - ja man har hovedet så langt oppe sin egen røv, som der siges i stykket, at man ikke kan få det til at fungere.

Der rejses en masse sande spørgsmål og dilemmaer. Men er vi alle så dømt til at ende alene? Selve stykket kommer ikke med svaret.

Man kunne dog fornemme på de unge publikummer i salen, at de allerede var på vej ind i denne narcissistiske kultur. Der blev grint højt og genkendende til "Tinder-swipes" og byture tre-fire dage i træk, bare for at finde en at knalde med og smide ud igen bagefter. For sådan er vores brug-og-smid-ud-kultur, nu gør vi det bare også med hinanden.

Det er ikke til at vide, om man skal græde eller grine, for det er som beskrevet ret tragikomisk, og hvad er det, der er gået galt? Leder vi efter Hollywood-kærligheden, som i virkeligheden ikke findes, eller er vi bare to narcissister, der mødes og løber panderne imod hinanden?

Det er ikke til at vide, men noget må der vist gøres.

Den unge instruktør Anna Malzer lever igen op til sin tidligere ros, og hendes fortolkning af nutidens syn på kærlighed kunne ikke sidde mere i skabet end den gør i Romeo & Julie Komplekset. Samtidig har de unge skuespillere på scenen, især Romeo og Julie-parret en fantastisk kemi, som kan mærkes helt op til de bagerste rækker. Rigtig fint spillet!

ROMEO & JULIE KOMPLEKSET
Københavns Musikteater

Se spilleplan