Flere nyheder

 
Litteratur
Det store spring

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Det store spring
Tir. 15. sep. 2015

Endnu en roman fra den produktive engelske forfatter Jojo Moyes har fundet vej til Danmark. En nutidig Danielle Steel med gode evner for at skrive en fængende kærlighedshistorie, hvor alt ender godt til sidst.

Denne gang foregår historien i London, hvor den unge pige Sarah bor hos sin franske morfar. De har kun hinanden og hesten Boo. Selvom morfaren er streng, så forsøger han at videregive sin kærlighed til og erfaringer med den ædle ridekunst fra sin tid i det hæderkronede franske rytterkorps Le Cadre Noir til sit barnebarn.

Ikke langt fra Sarah og hendes morfars lille nøjsomme lejlighed i London bor den succesrige børneadvokat Natascha Macauley. Natascha bor i et stort hus, som hun har renoveret sammen med sin eksmand. Arbejdsmæssigt er hendes liv succesrigt, men privatlivet halter langt bagefter. Pludselig har hun nogle svære børnesager, hvor hun kommer til at tvivle på både sig selv og sine klienters troværdighed. Tilfældet vil selvfølgelig at Nataschas og Sarahs veje krydser hinanden, da de begge har allermest brug for det. Selvfølgelig er der også både gammel og ny kærlighed på spil for Natascha, og hvad vil hun egentlig med sit liv, der kompliceres af både en charmerende men håbløs eksmand og en affære med en distanceret og selvhøjtidelig kollega. Det er måske ikke så svært at regne ud, hvor den ender?

Hvis man er til heste og ridning, så er der absolut nogle fine og interessante beskrivelser af dressurøvelser, staldmiljøer, terrænridning, væddeløb og klassisk fransk militærtradition. Så om ikke andet, så kan man da bilde sig selv ind, at man læser historien for dette. En meget letfordøjelig, men dog til tider underholdende roman, med glimtvis ganske interessante beskrivelser af et lidt anderledes London. Samtidig ender historien med en hæsblæsende roadtrip, så det er simpelthen en roman, der forsøger at få det hele med. 3 stjerner fra denne anmelder til en roman af de mere jævne fra Jojo Moyes.

Jojo Moyes: Det store spring
Oversat af Marianne Linneberg fra originaltitlen The Horse Dancer
Cicero, 496 sider
ISBN: 978-87-638-4069-9