Flere nyheder

 
Teater
9. april

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
9. april
Man. 21. sep. 2015


(Foto: Teater2)

I anledning af at det i år er 75 år siden, Danmark blev besat, har Teater2 produceret en forestilling om den kunst, der blev skabt i besættelsestiden. Det var en tid, hvor der ikke var ytringsfrihed, og budskaber i sange, digte og satiriske tekster derfor skulle kamufleres. Censuren var med til at skabe en unik kunstform.

I 9. april medvirker Pia Jondal, Marie Sandø Jondal og Theresa Sølvsteen. De tre kvinder akkompagneres af Bebe Risenfors, som har stået for det musikalske arrangement. Forestillingen er instrueret af Waage Sandø.

Lad det være sagt med det samme: alle kvinderne synger godt, og Bebe Risenfors er virkelig god som musikalsk altmuligmand. Der er således ikke som sådan noget at klandre de medvirkende for. Forestillingen bliver alligevel underligt uvedkommende. Der er ikke nogen sammenhængende historie, og en del af sangene hænger slet ikke sammen med temaet om besættelsestiden. Det bedste er næsten de små løsrevne historier ind i mellem sangene. Særligt Flemming Jensens "Hønsekødsuppe" om en jødisk flygtnings tanker, mens hun fragtes med båd til Sverige, fungerer rigtigt godt, og H.C. Andersens historie "De små grønne" er en meget humoristisk og velplaceret fortælling i forestillingen, selv om den selvfølgelig slet ikke hører besættelsestiden til. Endelig skal Pia Jondal roses for sin fortolkning af klassikeren "Man binder os på mund og hånd".

Ud fra beskrivelsen af forestillingen skulle man følge tre kvindeskæbners kamp og drømme om frihed. Kvinderne spiller imidlertid mange forskellige roller, og da der ikke rigtigt er nogen sammenhængende handling eller delhandlinger, kan man ikke umiddelbart genkende påstanden om, at forestillingen handler om tre kvindeskæbner.

9. april består af en masse forskellige sange, som man kan være mere eller mindre enige om passer ind i temaet for forestillingen. Det varierer lidt om sangene synges af en enkelt sangerinde eller flere ad gangen. Forestillingen bliver aldrig rigtigt vedkommende og ender desværre med at blive til ligegyldigt tidspilde.

9. APRIL
Teater 2 på Teatret Svalegangen
15.-19. september