Flere nyheder

 
Litteratur
Populær i 9 nemme trin

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Populær i 9 nemme trin
Tor. 24. sep. 2015

En ny letlæst Zoom-bog til piger fra ca. 8-10 år (lixtal 17), der fortæller om Maja, der forsøger at blive populær i sin klasse og finde en veninde inden sommerferien med hjælp fra en liste i 9 nemme trin.

Maja bliver ikke mobbet, hun er bare heller ikke rigtigt med i fællesskabet i sin klasse, hun er u-populær - sådan en de andre bare ikke lægger mærke til. Men nu skal Majas forældre en hel måned til Tanzania i sommerferien, og hun har fået lov at invitere en veninde med.. Problemet er bare, at hun ikke har en veninde. Nu har hun 23 dage til ferien og til at blive populær. Hun har fundet en blog med 9 trin, og dem forsøger hun nu at følge. Trinene er: 1. Vær positiv. 2. Vær hjælpsom. 3. Lyt osv. Men nogle gange er det rigtig svært, når det folk siger, er virkelig kedeligt, eller de slet ikke vil hjælpes.

Efter mange akavede situationer og frustrationer ender Maja med at forstå, at det vigtigste ikke er at være populær, og at alle kan lide en. Men det vigtigste er iflg. denne fortælling bare at have én veninde, som også kan lide en - og at det er tusinde gange sjovere med en veninde.

Jeg vaklede meget i mellem 2 og 5 stjerner for denne bog, så det må ende på gennemsnitlige 4 små stjerner. Det er ikke en dårlig bog, og den vil helt sikkert appellere til mange piger i de første klasser, men moralen var lige tyk nok for denne anmelder, og som mor til 3 tøser, så er jeg absolut ikke enig i, at det eneste lyksaliggørende er at finde kun én bedsteveninde. De stærke pigefællesskaber er der, hvor der er mange venner at læne sig op ad. Men samtidig er der nogle gode beskrivelser af den ensomhed, Maja oplever, som kan være en god indgangsvinkel til at snakke om de gode fællesskaber i f.eks. en skoleklasse.

Sara Ejersbo Frederiksen: Populær i 9 nemme trin
Illustrationer: Dorte Pontoppidan Thyssen
Høst & Søn, 83 sider
ISBN: 978-87-638-4066-8