Flere nyheder

 
Litteratur
Juice for begyndere

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Juice for begyndere
Tir. 27. okt. 2015

Endnu en dansk bog om at lave juice og med masser af opskrifter. Denne bog er i den mere tilgængelige ende og er god, hvis man vil inspireres til at lave juicer og har brug for en god introduktion og langsom tilvænning til de grønne juicer.

Bogen er opdelt i tre dele. Første del er de søde juicer; juicer med masser af frugt og sødme som erstatning for sodavand og saft, der er gode at starte med, hvis man vil drikke juice. Anden del har lidt mere gas på med grøntsagerne, men der er stadig mange frugter og meget sødme. I den sidste del er juicerne fyldt med grøntsager, særligt kål, som er de rene sundhedsbomber. Bogen kan således, hvis fulgt afsnit for afsnit, ses som en introduktion til at drikke mere og mere grønne juicer.

Der er en meget kort introduktion til at juice på nogle af de første sider i bogen med overvejelser om saftcentrifuge versus slowjuicer, økologi og juice & tænder. Ikke super meget information eller særligt tilbundsgående, men lige nok til dem, der gerne vil snuse lidt til det at juice.

Bagerst i bogen er et register, hvor man også kan slå op efter hvilke grøntsager/frugter, der indgår, hvilket kan være godt, hvis man lige pludselig står med en stor mængde af en eller anden ingrediens og mangler inspiration.

Bogens eneste udfordring er, at den netop fordi den forsøger at holde sig til de lette juicer og opskrifter ikke er specielt varieret. Der er f.eks. hele fem opskrifter med forskellige forhold mellem rødbede/gulerod/æble/citrus, men dog også nogle mere vovede opskrifter med ingredienser som spidskål, icebergsalat, rucola, passionsfrugt og fennikel. Denne anmelder er ikke nået alle opskrifterne igennem endnu, men der er helt sikkert god inspiration at finde i denne bog også uden den helt uoverkommelige liste af ingredienser, selvom frisk gurkemeje er lidt af en udfordring at finde.

Prisen for bogen er overkommelig, og man får mange gode og lette juiceopskrifter i en flot visuel opsætning. 5 stjerner herfra.

Louisa Lorang: Juice for begyndere. 50 lette favoritter til hele familien
Lindhardt og Ringhof, 132 sider
ISBN: 9788711441084