Flere nyheder

 
Litteratur
Oskar leder efter Sofus

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Oskar leder efter Sofus
Tor. 3. dec. 2015

I en ny børnebilledbog af forfatteren Trine Bjerre møder vi den lille dreng Oskar, der tit oplever ualmindelige ting. Denne gang mister han sin kat og møder en mand med sort hat og stige, der kan redde den.

Oskar er en helt almindelig dreng i stribet trøje og med vandkæmmet hår, der bor i huset bag den røde havelåge. Denne billedbog er anden selvstændige fortælling om Oskar ud af en planlagt serie på 6 bøger. Første del udkom i januar 2015 og hed Oskar & kæmpeaben Mathilde.

I denne fortælling forsvinder katten Sofus. Den plejer altid at sove i fodende af Oskars seng, men en dag smutter den, efter den har fået skæld ud af Oskars mor, fordi den kradsede i sofaen. Da Sofus ikke er kommet hjem søndag morgen, går Oskar ud for at lede efter den, for han er sikker på, at den har brug for hjælp. Og ganske rigtigt - han finder Sofus på taget af et meget højt hus, men katten og Oskar er bange for højder, så Sofus tør ikke kravle ned, og Oskar tør ikke kravle op. Heldigvis kommer der en mand med en sort hat og en kost forbi, der netop hjælper børn med at få katte ned fra hustage om søndagen - og simsalabim kommer der pludselig en lang stige ud af hans taske, og ned kommer Sofus.

Bogens målgruppe er de 3-8 årige, og kan således anbefales til både højtlæsning og læs-selv. Det er for alle børn, der nogle gange oplever ualmindelige ting, og for alle børn, der elsker katte.

Illustrationerne er med deres lidt grove tegnestreger og samtidig klare farver med til at give bogen dens retro-præg. Jeg er personligt ikke så pjattet med de asymmetriske ansigtstræk, men farvelægningen med flere forskellige lag er med til at give dybde til nogle af tegningerne. Alt i alt en gennemsnitlig anmeldelse med 3 stjerner til denne søde lille historie.

Trine Bjerre: Oscar leder efter Sofus
Illustrationer: Kirsten Ruth
Forlaget Den lille Delfin, 26 sider
ISBN: 978-87-996221-6-0