Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Nyheder

 
Børn
Store Badedag på Kunsten
Flyv på Anemonen
 
Musik
Musikskoledage i Tivoli
MØ på Europaturné
Chrysta Bell til Aarhus
TV-2 sommerkoncert
Die the Fire
 
Teater
I støvet fra regnen
A Snowball's Chance in Hell
Seebach
 
Udstilling
Scandinavian Glass
Comic Citrone
 
Film
Lady Bird
Den ukendte soldat
 
Diverse
Kom helt tæt på myren

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Die the Fire

Tor. 21. jan. 2016

Solid debut fra det groovy og grænsesøgende danske band, Silhouette. Albummet udkom digitalt den 13. november sidste år, men nu kan aficionados også erhverve sig albummet i en lækker vinyludgave med et flot grafisk design af kunstneren Aslak Serpens. Musikstilen er retro rock fra firserne og halvfjerdserne, så selvfølgelig skal den afvikles fra en grammofonafspiller, som det så elegant hed dengang.

Ifølge pressematerialet beskrives musikken som en "dynamisk eksplosion af psykedeliske detaljer, lange syrede stykker og et markant sammenspil af lapsteel guitar og ægte hammond rock orgel". Det hele er sådan set korrekt nok, men der er meget mere end det i de seks numre, som ep'en udgøres af. Allerede få sekunder inde i første skæring star det klart, at tung halvfjerdserrock med tydeligt afsæt i tidlig Black Sabbath, udgør en stor del af det solide fundament. Det hele holdes I stram snor med tunge rifs og rudimentære trommer, og indtrykket fra halvfjerdserne fuldendes med en knitrende Marshall-lyd på guitaren og det efterhånden glemte, men fænomenale instrument, Hammond-orglet. Især sidstnævnte leverer autenticitet til numrene, og man hensættes til de modebrune dybe sofaer, dengang man dyrkede Deep Purple, Cream, Blue Oyster Cült, Pink Floyd og Uriah Heep. Alle bands er i høj grad til stede på Die the Fire, og bandet forsøger for så vidt ikke at sætte det hele ind i nye rammer og skabe nye kontekster.

Tværtimod ligger der et bevidst og proaktivt tilbagegreb til nogle af de helt basale rockingredienser, som virker lige så aktuelle og sprællevende i dag som dengang. Og her skaber Silhouette sit klare ståsted. Stort set alle bands stjæler med arme og ben fra andre genrer og perioder, men det er ikke altid vellykket, og nogle gange ender det i et eksperiment for eksperimentets egen skyld. Silhouette formår derimod at gøre inspirationskilderne levende med seks groovy og syrede numre, der bevæger sig over tungt rockende, stille og afdæmpede passager og til nærmest growlende rock.

Skal man sætte en kritisk finger et sted, bliver det på vokalen. Det er bassist og sangskriver Tobie, der også står for vokalen, hvilket han måske skulle overveje at lade en anden gøre. Hans stemme passer momentvist til den klassiske rock, men især i de stille overgange med sfæriske klange, går det helt galt. Melodierne er der, men vokalen mangler simpelthen fylde og tyngde. Men dette er kun en detalje i et værk, som i sin helhed fremstår utrolig gennembearbejdet og velkomponeret. Og hvor er det fedt at høre Hammond-orglet bruse igen!

Die the Fire er ude nu som digital download og 12" vinyl.

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen