Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Nyheder

 
Børn
Jazz for Kids
Zirkus Barnly
 
Klassisk musik
Copenhagen Summer Festival
Flagermusen
 
Musik
Navne klar til CSF 2018
 
Teater
Life is Good
Frederikssund Vikingespil
Forever Young
New York City Ballet til Tivoli
 
Film
Love, Simon
Ocean's 8
I Syrien
Den Skyldige
Adrift
 
Diverse
Sankthansaften i Tivoli
Find dit sankthansbål
Smag på verden i Aarhus

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Flagermusen

Man. 1. feb. 2016


(Foto: Figaros)

Den Ny Opera og Figaros har sammen lavet en frisk nyfortolkning af den kendte operette "Flagermusen". Samtlige roller spilles af kun fire medvirkende, hvilket giver nogle udfordringer og mange sjove situationer. Resultatet bliver en forestilling, som både overholder traditionerne, men samtidig er uortodoks og forrygende morsom.

Flagermusen er en fortælling om hævn, utroskab, forviklinger og champagne. Hr. von Eisenstein og dr. Falke er venner, men Eisenstein har medvirket til at gøre Dr. Falke til grin, fordi han har efterladt ham beruset i en park iført et flagermuskostume. Da dr. Falke vågnede måtte han gå hjem i sit kostume til stor morskab for alle, der så ham. Dr. Falke har nu svoret at ville hævne sig på Hr. von Eisenstein. Dette gøres ved at både Eisensteins kone, hans stuepige og Eisenstein selv inviteres til en fest, hvor kvinderne kommer udklædt som andre personer, og Eisenstein optræder under dæknavn. Eisensteins kone opdager, at hendes mand flirter skamløst med kvinderne ved festen. Senere i forestillingen opdager Eisenstein, at hans kone har haft besøg af sin tidligere forlovede, mens Eisenstein selv var væk. Begge er rasende over den andens utroskab, men ender med at give den skønne champagne skylden. Forestillingen indeholder naturligvis en række sidefortællinger ud over hovedhandlingen, og det hele får et ekstra twist i denne opsætning.

Figaros, Danmarks mindste opera, har flere gange leveret forrygende underholdning, når de to herrer Hans Dueholm og Jakob Næslund har opført operaforestillinger, hvor de selv spiller samtlige roller akkompagneret af Allan Dahl Hansen på klaver. Denne gang har Figaros indgået et samarbejde med Den ny Opera, hvilket blandt andet betyder, at sopranen Lisbeth Kjærulf medvirker på scenen. Lisbeth har besluttet, at hun vil spille samtlige kvinderoller, da der altså ikke er nogen, der gider se på mænd i kvindetøj. Det er tydeligvis en stor skuffelse for Hans og Jakob, at de ikke kan få indfriet deres drømme om at klæde sig ud i dametøj, så mon de overholder aftalen?

Selv om forestillingen er en nyfortolkning, bliver publikum ikke snydt for de mange dejlige sange og melodier fra Flagermusen. Der er bare en del bonussange, som på ingen både stammer fra Johann Strauss' hånd. I den anledning skal især Jakob Næslund have ros for sin demonstration af, at en operasanger sandelig godt kan synge andet end opera.

De medvirkende formår at få en forestilling, som nemt kunne ende i det rene kaos, til at fremstå ubesværet og glidende. Handlingen flyder fint, og de mange kostumeskift klares til bravur. Det er virkelig imponerende, at fire mennesker, hvoraf den ene mest spiller klaver, kan få en forestilling som Flagermusen til at fungere.

Denne udgave af Flagermusen er bestemt værd at bruge en aften på. Der er garanti for at lattermusklerne bliver rørt, og det er forhåbentlig ikke sidste gang, at Den Ny Opera og Figaros indgår et lignende samarbejde.

FLAGERMUSEN
Anmeldt 27. januar på Horsens Ny Teater.

Se turnéplan

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Sct. Hans aften
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen