Flere nyheder

 
Teater
Citroner i vand

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Citroner i vand
Tir. 9. feb. 2016


(Foto: Karoline Lieberkind)

Med "Citroner i vand" har Det Lille Teater skabt en forunderlig sanseforestilling for de 2-4-årige.

Vi er landet i Citronland. Der er tre mennesker på scenen. De taler ikke sammen, men de kommunikerer med mimik og lyde. Sammen undersøger de den verden, de befinder sig i. Alt er nyt og spændende. Som det lille barn, der oplever verden for første gang. Alt skal røres ved, smages, duftes til. Og rummet er fuld af fremmede lyde.

Det er en nærmest magisk scenografi, Julian Juhlin Toldam har skabt. Blå som himlen og havet, dekoreret med gule citroner. Selve scenen er delt i flere niveauer. På et af niveauerne er et lavt vandbassin, hvor de tre skuespillere plasker rundt med bare fødder. Derfra går de op på det næste niveau, der er fyldt med gult sand. Sandet klistrer fast til de våde ben. De går rundt i sandet, laver mønstre og undersøger, hvordan sandet siver ud mellem fingrene. Op af sandet graver de citroner, undersøger dem og leger med dem. Citronerne lyser, rasler, spiller musik. Det er faktisk imponerende, hvor mange idéer man kan få ud af de tre grundingredienser: sand, vand og citroner. Til sidst planter de tre en lille citronkerne, der vokser til et stort træ, og på den måde er cirklen sluttet.

Med Citroner i vand har instruktør Charlotte Munksø skabt et enestående, sanseligt univers, der taler til de mindste. Og de tre skuespillere, Sicilia Gadborg Høegh, Nanna Skaarup Voss og Jens Gotthelf, bringer forestillingen til live med nysgerrighed og humor.

CITRONER I VAND
Det Lille Teater
Se spilleplan