Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Nyheder

 
Børn
Jazz for Kids
Zirkus Barnly
 
Klassisk musik
Copenhagen Summer Festival
 
Musik
Navne klar til CSF 2018
 
Teater
Life is Good
Frederikssund Vikingespil
Forever Young
New York City Ballet til Tivoli
Hübberiet - Frihed
 
Film
Love, Simon
Ocean's 8
I Syrien
Den Skyldige
Adrift
 
Diverse
Sankthansaften i Tivoli
Find dit sankthansbål
Smag på verden i Aarhus

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Hübberiet - Frihed

Man. 22. feb. 2016


(Foto: Henrik Stenberg)

Der blev lørdag aften danset af for Hübberiet for denne sæson, og det overordnede tema var frihed.

Der blev fokuseret på mange former for frihed, heriblandt friheden til at kunne danse og friheden til at kunne danse, selv om man måske efter almindelige begreber ikke rigtig kan.

Bella Speranza er opstået på baggrund af en idé af Charlotte Aamand, Sorella Englund og Lisette Lund Larsen ud fra et fælles ønske om at give al det skønne ved dans, fantasi, kreativitet og kunst videre til børn og unge, som dagligt lever med kronisk sygdom. Nikolaj Hübbe havde inviteret initiativtagerne og deres elever med familier, og de opførte en lille inkluderende dans på scenen.

Det er et smukt projekt og vidunderligt, at der på nationalscenen er tid, plads og penge til at give børn med så store fysiske udfordringer en god oplevelse. Processen må være givende for både formidlere og modtagere. Imidlertid er det et spørgsmål, om det er etisk forsvarligt at stille børn i kørestol med tydelige fysiske problemer til skue for en fuld teatersal.

Der var dejlig meget dans og performance på programmet denne Hübberi-aften, og det var herligt. Der var ny koreografi af Oliver Starpov fra Den Kongelige Ballet og en ny solo af Alessandro Sousa Pereira og endelig et uddrag fra Uropa om den aktuelle flygtningesituation af Christian Lollike, Lee Wilkinson og Tim Matiakis. Det er spændende tiltag, teatret byder på, og de opførte uddrag vakte nysgerrighed efter at se de fulde værker.

Af gamle kendinge dansede Ida Praetorius og Andreas Kaas balkonscenen fra Romeo og Julie af John Neumeier, som har repremiere senere på sæsonen, og hele 27 dansere var på scenen i finalen fra Tema og Variationer af George Balanchine.

Nicolai Hamilton læste op fra Ser du månen, Daniel af Puk Damsgård om fotografen Daniel Rye, der i 398 dage blev holdt fanget hos Islamisk Stat, og Nikolaj Hübbe drøftede tiden før og efter oplevelsen med ham.

Musikeren Wafande lukkede og slukkede aftenen. Han er både herlig, charmerende drenget, nuttet og musikalsk, og man kan kun blive glad i låget af at se og høre på ham. Imidlertid er det meget at kræve af ham, at han skal få et samlet publikum til at skifte rolle fra opmærksomme teatergængere, der lige har nydt neoklassisk ballet af George Balanchine, til medrevne og meddansende deltagere i en god klubfest. Det startede da også overordentlig akavet, og en del forlod salen efter opfordringen til at rejse sig op og danse. Til gengæld løftede stemningen sig, da Daniel Rye og nogle af balletdanserne drønede ind på scenen og dansede med på tå til Wafandes glade reggaerytmer. Det var sjovt!

Det er en god ide med et tema for Hübberiet, men temaerne er så tilpas brede, at man nærmest kan få ethvert indslag til at give mening. Det var en fin, men også lidt rodet aften.

HÜBBERIET
20. februar på Det Kgl. teaters Gamle Scene

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Sct. Hans aften
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen