Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Nyheder

 
Musik
Wolves in the Throne Room
Soleima udgiver nyt
Scorpions til Danmark
Hayseed Dixie
Gregoriansk svanesang
 
Teater
Status
Tvang
Min arm
 
Udstilling
Midnight Vessel
 
Film
Their Finest Hour
The Edge of Seventeen
Elsk mig!
 
Diverse
VM i Middelalderkamp
Heartland for børn

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Gregoriansk svanesang

Man. 29. feb. 2016

Gregorian er et særpræget koncept. Den tyske gruppe har siden 1999 taget moderne rock- og popnumre og lavet dem om til gregoriansk munkesang med moderne instrumenter i baggrunden. En fantastisk oplevelse i Musikhuset Aarhus for sidste gang, da koncerten var starten på afskedsturneen.

Gregorian har lavet en række album med deres fortolkninger af kendte rock- og popnumre. De er gået fra at tage fat i de helt store klassikere fra f.eks. R.E.M., Dire Straits og Metallica til på seneste album at have mere korprægede sange med mindre fokus på instrumenterne. Deres seneste album - The Final Chapter - er ingen undtagelse. Albummet er naturligvis rygraden af setlisten på den tilhørende turné, som startede i Aarhus 23. februar.

Otte mand på scenen i munkekutter med fantastiske stemmer, Amelia Brightman som sopran og et lille orkester med keyboard, trommer og et par guitarer. Summen af dette giver en helt fantastisk oplevelse stærkt understøttet af lys, laser og masser af røg. På trods af at de otte sangere i bund grund blot vandrer lidt frem og tilbage på scenen, og kun Amelia Brightman giver lidt show i de sange, hvor hun deltager, er hele showet en totaloplevelse, der spiller på alle sanser. Sjældent er der oplevet så mange stående bifald - de stående bifald endte så at sige som en tradition hen mod slutningen af showet. Fuldt fortjent.

Setlisten var lang - vidunderligt lang. På trods af at the Final Chapter Tour jo er den sidste, kom Gregorian ikke gennem hele repertoiret, men holdt sig primært til sangene fra de seneste album. Det gav en fantastisk sammenhængende koncert, hvor numrene gled over i hinanden fra start til slut, og man blot sad tilbagelænet og sugede det ene nummer efter det andet til sig.

GREGORIAN gav koncert i Musikhuset Aarhus 23. februar

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen