Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Nyheder

 
Børn
Store Badedag på Kunsten
Flyv på Anemonen
 
Musik
Musikskoledage i Tivoli
MØ på Europaturné
Chrysta Bell til Aarhus
TV-2 sommerkoncert
Gregoriansk svanesang
 
Teater
I støvet fra regnen
A Snowball's Chance in Hell
Seebach
 
Udstilling
Scandinavian Glass
Comic Citrone
 
Film
Lady Bird
Den ukendte soldat
 
Diverse
Kom helt tæt på myren

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Gregoriansk svanesang

Man. 29. feb. 2016

Gregorian er et særpræget koncept. Den tyske gruppe har siden 1999 taget moderne rock- og popnumre og lavet dem om til gregoriansk munkesang med moderne instrumenter i baggrunden. En fantastisk oplevelse i Musikhuset Aarhus for sidste gang, da koncerten var starten på afskedsturneen.

Gregorian har lavet en række album med deres fortolkninger af kendte rock- og popnumre. De er gået fra at tage fat i de helt store klassikere fra f.eks. R.E.M., Dire Straits og Metallica til på seneste album at have mere korprægede sange med mindre fokus på instrumenterne. Deres seneste album - The Final Chapter - er ingen undtagelse. Albummet er naturligvis rygraden af setlisten på den tilhørende turné, som startede i Aarhus 23. februar.

Otte mand på scenen i munkekutter med fantastiske stemmer, Amelia Brightman som sopran og et lille orkester med keyboard, trommer og et par guitarer. Summen af dette giver en helt fantastisk oplevelse stærkt understøttet af lys, laser og masser af røg. På trods af at de otte sangere i bund grund blot vandrer lidt frem og tilbage på scenen, og kun Amelia Brightman giver lidt show i de sange, hvor hun deltager, er hele showet en totaloplevelse, der spiller på alle sanser. Sjældent er der oplevet så mange stående bifald - de stående bifald endte så at sige som en tradition hen mod slutningen af showet. Fuldt fortjent.

Setlisten var lang - vidunderligt lang. På trods af at the Final Chapter Tour jo er den sidste, kom Gregorian ikke gennem hele repertoiret, men holdt sig primært til sangene fra de seneste album. Det gav en fantastisk sammenhængende koncert, hvor numrene gled over i hinanden fra start til slut, og man blot sad tilbagelænet og sugede det ene nummer efter det andet til sig.

GREGORIAN gav koncert i Musikhuset Aarhus 23. februar

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen