Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Nyheder

 
Børn
Cirkelines fødselsdag
 
Musik
Shaka Loveless på Bakken
Tomatito til Aarhus
Rising Festival i Nexø
 
Teater
MELLEMRUM Rudkøbing
Dæmoner
 
Film
Isle of Dogs
Breathe
Mit Grønland
Deadpool 2
Charmøren
 
Diverse
Stort sommerloppemarked
CL-finale i Tivoli
Unik myreoplevelse
Oplev rovfugle tæt på
Copenhagen St. Patrick's Day Parade

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Copenhagen St. Patrick's Day Parade

kilde: KultuNaut
Fre. 4. mar. 2016

"Everyone is Irish on St. Patrick's Day!"

Den 17. marts fejrer København irernes nationaldag med Copenhagen St. Patrick's Day Parade. Og "Alle er irere på St. Patrick's Day", så kom og vær med til en festlig eftermiddag for hele familien med musik, dans og grønt optog gennem Københavns gader. Der er gratis adgang.

Copenhagen St. Patrick's Day Parade på Rådhuspladsen
Vi varmer op på Rådhuspladsen i hjertet af København, hvor den folkekære skuespiller Tom McEwan i rollen som Sankt Patrick præsenterer underholdningen med traditionel irsk musik, sang og dans. Dansere fra Dark Green School of Irish Dancing og Green Steps optræder med det populære "Riverdance" - eller som dansen rigtigt hedder: Irsk step dans. Et af Danmarks mest populære irske orkestre, Trad Lads, giver den gas med livlige irske "folk-tunes" og ballader i ægte Dubliner-stil.

Mens børnene får en gratis St. Patrick's Day ansigtsmaling fra de dygtige sminkører fra Sminketeatret, kan forældrene hente en kop varm kakao og nyde en Irish Coffee med ægte irsk Tullamore Dew eller måske en Guinness i cafételtet. Mangler du noget grønt til paraden, så fortvivl ikke. Der vil også være en bod med et rigt udvalg af grønne hatte med mere.

Det grønne optog
Hvert år den 17. marts klokken 17, leder Sankt Patrick det grønne optog gennem Københavns gader. Det er et optog for hele familien og alle iklædt noget grønt er velkommen til at gå med. Det grønne kan være en hat, et tørklæde eller hvad fantasien bringer af gode idéer. Til at gøre det særlig festligt, optræder sækkepibeorkestret Gordon Pipes and Drums, et Bodhrán orkester med den traditionelle irske håndtromme, Dark Green School of Irish Dancing med deres irske dansere samt de imponerende irske ulvehunde.

Vær irer for en dag
Irerne er et folk, der elsker fest, og som er kendt for at sprede god stemning omkring sig. Og det er noget af det, danskerne elsker ved Irland og irerne. Denne livsglæde og energi finder man også i den traditionelle irske musik og dans.

Og når talen falder på det irske, så kommer man ikke udenom farve grøn, der er blevet synonym med Irland. Sammen med det lille trekløver "Shamrock"en" og alfen "Leprechaun" med sin karakteristiske grønne hat, er det noget som de fleste forbinder med lige netop St. Patrick's Day.

Så kom og vær med. Inviter venner og familien med til en festlig eftermiddag med live-musik og irsk dans på Rådhuspladsen. Tag noget grønt på og gå med i det grønne festoptog gennem Københavns gader.

Vi ses den 17. marts!

Program på Rådhuspladsen:

14.00: Café og udklædningsbutik åbner

15.30: Underholdning fra scenen

17.00: Parade: Grønt optog gennem byen

Paraderute:
Rådhuspladsen - Vester Voldgade - Stormgade - Vindebrogade - Højbro Plads Gammelstrand - Nybrogade - Rådhusstræde - Gl. Torv - Nytorv -Slutterigade - Lavendelstræde - Vester Voldgade - Rådhuspladsen

http://www.facebook.com/copenhagenstpatricksday
http://stpatricksdayparade.dk

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen