Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Nyheder

 
Børn
Cirkelines fødselsdag
 
Musik
Shaka Loveless på Bakken
Tomatito til Aarhus
Rising Festival i Nexø
 
Teater
MELLEMRUM Rudkøbing
Dæmoner
Rent mel i posen?
 
Film
Isle of Dogs
Breathe
Mit Grønland
Deadpool 2
Charmøren
 
Diverse
Stort sommerloppemarked
CL-finale i Tivoli
Unik myreoplevelse
Oplev rovfugle tæt på

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Rent mel i posen?

Man. 7. mar. 2016


(Foto: Anders Hjerming)

Comedieteaterets forestilling "Rent mel i posen?" er en farceagtig komedie, der indimellem virker plat og forudsigelig, mens den på andre tidspunkter rammer plet med nogle meget morsomme pointer. Der er tale om letbenet underholdning for det politisk interesserede og samfundskritiske publikum, der bare skal have en sjov aften.

Dan Patterson og Colin Swashs stykke med originaltitlen The Duck House er her blevet oversat og bearbejdet af Henrik Lykkegaard og Carl-Erik Sørensen, som sammen har skabt en aktualiseret fordanskning af originalstykket. Det er ikke hele oversættelsen, der er lykkedes lige godt, da der ikke er taget hensyn til, at strukturen inden for engelsk og dansk politik er forskellige, men overordnet set har man fået lavet en fin oversættelse, som samtidig også er gjort aktuel for danske forhold.

Hovedpersonen i stykket er folketingspolitikeren Robert Toft Jensen (Thomas Mørk). Han er egentlig valgt for et rødt parti, men nu hvor de blå har overtaget, vil han gerne skifte side. For Robert drejer det sig ikke om holdninger og politiske idealer, men om hvor han kan få mest muligt ud af det for sig selv. Robert samler energisk alle sine bilag sammen, så han kan trække udgifterne fra. Robert er gift med Karin (Jeanne Boel). Karin er ikke en særlig dyb person og er heller ikke videre intelligent. Sammen har Robert og Karin sønnen Rasmus (Jakob Femerling Andersen), som heller ikke er videre godt begavet, men som dog har været smart nok til at få sig en sød og dygtig kæreste ved navn Sarah (Tanya Lund Andersen), som forsørger både sig selv og Rasmus. Robert skal have overbevist folketingspolitikeren Erik Beck-Larsen (Karsten Jansfort) om, at han er værdig til at blive minister for blå blok, og at han har rent mel i posen. Dette er dog ikke let, når medierne pludselig begynder at interessere sig for politikernes bilag, og den lettiske hushjælp, Ludmilla, som spilles sublimt af Lisbeth Gajhede, pludselig ikke vil samarbejde om mørklægningen af bilagene længere.

Handlingen foregår i første akt i Robert og Karins hus. De er netop kommet hjem fra partimøde på Gran Canaria. Første akt går dels med at diskutere, hvordan de skal trække alle deres udgifter for turen fra, og dels med at Erik Beck-Larsen skal komme forbi, og derfor skal alle de ting, der er blevet trukket fra på skatteydernes regning, gemmes væk. Anden akt foregår i Roberts arbejdslejlighed, som i virkeligheden bebos af Roberts søn, Rasmus. Rasmus' kæreste driver endvidere en akupunkturvirksomhed fra adressen.

Stykket har mange morsomme og underholdende dialoger og sekvenser, men forfalder indimellem til noget forudsigeligt falden-på-halen komik, som virker plat og intetsigende. Andre dele af stykket rammer hovedet på sømmet og bliver især morsomme på baggrund af nogle forholdsvis aktuelle danske bilagssager. Der er ikke meget at tænke videre over, når stykket er slut. Rent mel i posen? er mest til en afslappende og festlig tur i teateret, hvor man bare skal underholdes.

RENT MEL I POSEN?
Comedieteatret på turné
Se turnéplan

Anmeldt 4. marts på Horsens Ny Teater

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen