Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Nyheder

 
Børn
Vingede væsner
Store Badedag på Kunsten
Flyv på Anemonen
 
Musik
Musikskoledage i Tivoli
MØ på Europaturné
Chrysta Bell til Aarhus
TV-2 sommerkoncert
 
Teater
Et Vintereventyr
I støvet fra regnen
A Snowball's Chance in Hell
Seebach
 
Udstilling
Scandinavian Glass
Comic Citrone
 
Film
Utøya 22. juli
Lady Bird
Den ukendte soldat
 
Diverse
Kom helt tæt på myren
Vild med cirkus

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Vild med cirkus

Tir. 22. mar. 2016


(Foto: Christian Warrer/Cirkus Arena)

I en tid, hvor Cirkus Dannebrog kæmper med røde tal, og Cirkus Benneweis holder tænkepause, skal vi ikke bare tage for givet, at Cirkus Arena igen i år rejser land og rige rundt for at underholde os. Men det gør Arena, og heldigvis for det!

Cirkus Arena kalder i år deres forestilling Vild med Cirkus.
Benny Berdinos barnebarn, Patrick, styrer for første gang slagets gang som sprechstallmeister. Nogle vil måske kende ham fra sidste års Vild med Dans.
Han har inviteret vennerne Sara Maria Franch-Mærkedahl og James Sampson med i manegen. Det kunne måske lyde som et billigt kneb, at Arena låner af tv-programmets popularitet, men det glemmer man hurtigt, for Arena kan nemt hamle op med en aften foran kukkassen, både når det gælder talent og underholdningsværdi.

Et cirkus er en levende tradition, hverken mere eller mindre end de mænd og kvinder, der træder ind i managen denne aften, og samtidig resultatet af årelang træning. Der er ingen tvivl om, at der ligger mange timers hård træning, stærk vilje og koncentration bag de topartister, som Cirkus Arena præsenterer i år: Jongløren Mario Berousek kaster med syv kegler i en sådan fart, at det ikke er svært at tro på, at han er blevet kåret som verdens hurtigste. Og Paulo Kaiser demonstrerer sin formidable balance, når han slår en baglæns salto og lander på en rola rola - en cylinder med et bræt på. Hvordan Trio Creation har nået at blive så dygtige, er til gengæld et godt spørgsmål, for de tre håndstandsartister er kun 11, 12 og 13 år gamle.

Dertil kommer akrobaterne, Jimmi Folcos klovnerier, en flyvende
cirkusprinsesse, en lasermand. Så er der selvfølgelig også dyrene, ikke at forglemme. I år har Arena både heste, søløver, kameler, lamaer og - selvfølgelig - de tre cirkuselefanter med i manegen. Og der er altså noget fascinerende ved dresserede dyr. Det bånd menneske og dyr skaber til hinanden, og hvordan mennesket får dyret til at opføre sig på en måde, som nok ville få dets artsfæller til at måbe. Det gør vi i hvert fald som publikum, når søløverne leger med, og de tonstunge elefanter sætter sig på halen.

Patrick, Sara Maria og James binder aftenens forestillinger med kække replikker og små optrin imellem numrene. Rammehistorien er måske mest for de mindste, men nu meget sød. Sara Maria og James vil gerne være rigtige cirkusartister og have en cirkusguldjakke. Men det er ikke bare noget, man kan læse sig til. Det kræver både hårdt arbejde og en smule talent. Men, James har sin silkebløde stemme og så kan han sgu gå i spagat! Og Sara Maria overvinder sin (påståede) højdeskræk og gynger højt over manegen som en ægte cirkusprinsesse i det afsluttende nummer.

Og før vi ved af det, er det hele ovre igen. Tak for i aften, Cirkus Arena, god sommer, og jeg håber på at se jer igen til næste år.

VILD MED CIRKUS
Cirkus Arena
Se turnéplan

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen