Flere nyheder

 
Udstilling
Eventyr og virkelighed

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Eventyr og virkelighed
Tor. 28. apr. 2016
kilde: KultuNaut

Døtrene af Svend Otto S. præsenterer udstillingen "Billedfortælleren SVEND OTTO S. - Eventyr og virkelighed".

Den grimme Ælling, Den lille pige med svovlstikkerne og Grantræet er eventyr, som vi alle elsker og kender. Den 30. april åbner Rundetaarn for en helt særegen mulighed for at se alle de originale tegninger og illustrationer skabt af Svend Otto S. til de mange eventyr.

2. juni 2016 er det 100 år siden, at tegneren Svend Otto S. blev født. For mange børn og deres nu voksne forældre og bedsteforældre, er hans illustrationer til eventyr blevet en elsket og integreret del af deres billedverden. Op gennem 1950'erne, 60'erne, 70'erne, 80'erne og til sin død i 1996 tegnede og fortolkede han ikke bare eventyr af H.C. Andersen, Asbjørnsen og Moe og Grimm, men også skønlitterære klassikere som Charles Dickens, Halldor Laxness, Astrid Lindgren, Herman Bang, Thomas Mann, Nevil Shute og Franz Kafka. Og når han en sjælden gang holdt fri, rejste han ud i verden for at opsøge de mennesketyper og miljøer, han skulle tegne, eller han kørte ud i skoven og tegnede forblæste hegn og gamle krogede træer. De havde også en historie at fortælle. Det virkelige og det eventyrlige fulgtes ad.

Svend Otto S. blev med sine tegninger kendt over det meste af verden, og i 1978 modtog han den internationale børnebogspris, H.C. Andersen Medaljen i Würtsburg, også kaldet børnebøgernes Nobelpris. I dag udgives hans bøger stadig - på dansk, norsk, svensk, finsk, hollandsk, tysk, engelsk, fransk, italiensk, græsk, japansk, kinesisk m.m.

Til udstillingen i Rundetaarn har hans tre døtre åbnet for hans arkiver og viser et spændende udsnit af originaler og tryk fra hans kæmpemæssige produktion af billedbøger, bogomslag, illustrationer og studier af træer fra et helt liv ved tegnebrættet.

Dagen før udstillingen åbner, og i anledningen af 100-året for Svend Otto S.' fødsel, udkommer antologien "BILLEDFORTÆLLEREN SVEND OTTO S." Bogen er fyldt med illustrationer og tekster, som er særligt udvalgt af hans døtre. Det vil selvfølgelig være muligt at købe bogen på udstillingen i Rundetaarn.

Kan opleves:
30. april. - 29. maj 2016
Alle dage klokken 10-18
(Fra 21. maj dog klokken 10-20)

Rundetaarn
Bibliotekssalen

Købmagergade 52A
1150 KBH K.
www.rundetaarn.dk

Entré: 25 kr. (voksne), 5 kr. (børn 5-15 år)