Flere nyheder

 
Teater
Tusind og én nat møder Nørrebro

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Tusind og én nat møder Nørrebro
Tir. 19. apr. 2016


(Foto: Vibeke Toft)

Dukkeforestillingen "Fra dig til mig" blander magi og virkelighed i en smuk lille historie om at skulle rejse fra det, man kender, og føle sig alene i en ny og fremmed kultur.

Drengen Omar bor i et land langt borte med palmer, kupler på tagene og høje bjerge. Han er byens bedste drageflyver. Men en dag siger hans mor og far, at de skal rejse til et nyt land, et fladt land med løvtræer og trekantede tage. Omar kender ikke nogen, og de andre drenge vil hellere stå på skateboard end at flyve med drager. Heldigvis har Omar sin magiske lampe med tre ønsker. Og snart flyver dragerne over tagene i København.

Med Fra dig til mig har Teater Månegøgl skabt en højaktuel forestilling for de 3-8 årige om at skulle tage afsked med det, man kender, og føle sig fremmed og alene i et nyt land. Hanne Trolle fortæller historien om Omar med autoritet og humor. Hun styrer dukkerne med stor fingerfærdighed. Intet er overladt til tilfældighederne. Og sikke et liv og mylder hun skaber med enkle, men gennemførte rekvisitter! Der er flyvende drager, dansende dervisher, og markedspladsen er som taget ud af en af fortællingerne i Tusind og én nat.

Efter forestillingen var der kunstnerisk laboratorium i Folketeatret, hvor børnene kunne lave tegninger og klippe klistre. En rigtig fin måde at runde forestillingen af, være kreative og lige reflektere over historien sammen med børnene.

Hanne Trolle siger med denne forestilling farvel efter 35 år med børneteater for de allermindste.

FRA MIG TIL DIG
Teatret Månegøgl
Anmeldt på Folketeatret 9. april 2016