Flere nyheder

 
Udstilling
Robert Mapplethorpe på ARoS

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Robert Mapplethorpe på ARoS
Tir. 14. jun. 2016
kilde: KultuNaut

I perioden 17. juni til 30. oktober viser ARoS i Aarhus en hed og enestående udstilling med fotografier af den amerikanske fotograf Robert Mapplethorpe. (Foto: Robert Mapplethorpe - selvportræt 1980)

Udstillingen viser portrætter af Mapplethorpe selv, af kendte fra miljøet i New York i 1970'erne og 1980'erne; heriblandt Arnold Schwarzenegger, Andy Warhol og Louise Bourgeois samt rockikonet Patti Smith, Mapplethorpes muse og sjæleven.

På udstillingen vises også en række stramt komponerede fotografier af sexede kvinder og mænd, af bodybuilderen Lisa Lyon samt af afklædte sorte mænd, hvis velproportionerede og atletiske kroppe fremtræder statiske og objektgjorte som antikke skulpturer. De vidner alle om Mapplethorpes fascination af kroppen og det erotiske. I Mapplethorpes ‘forbudte' serie af fotografier fra S&M-miljøet i New York kommer vi helt tæt på seksualitetens væsen i yderste potens. Herudover vises fotografier af statuer i marmor og bronze, af græske guder og djævle og af blomster, orkideer, roser og liljer, med kraftige erotiske undertoner. (Foto: Robert Mapplethorpe - Poppy 1988)

Læs meget mere om Robert Mapplethorpe (1946-1989) og udstillingen her

(Foto: Robert Mapplethorpe - Patti Smith 1978)