Flere nyheder

 
Udstilling
Dimension i Rundetaarn

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Dimension i Rundetaarn
Ons. 28. sep. 2016
kilde: KultuNaut

D i m e n s i o n - KUNST tur/retur KUNST

POP-UP kunstnersammenslutningen D I M E N S I O N, der består af anerkendte, professionelle kunstnere fra Sydhavsøerne og Hovedstadsområdet, indgår momentant i et nyt konceptuelt udstillingssamarbejde. Resultatet kan opleves i Rundetaarns Bibliotekssal i perioden 1. oktober - 6. november.

Udgangspunktet for denne nye kunstnersammenslutning er to kunstsamlinger med kunstnere, der var aktive i 30'erne og 40'erne både i København og på Sydhavsøerne i diverse kunstnersammenslutninger og kunstnergrupper.

Sydhavsmalerne debuterede i begyndelsen af 1930'erne på Kunstnernes Efterårsudstilling og havde derefter faste udstillinger i København bl.a. på Charlottenborgs Forårs- og Efterårsudstillinger. Forordet til Sydhavsmalernes Charlottenborgudstilling 1947/48 var skrevet af Olaf Rude. Heri skriver han bl.a. under overskriften Ungdommens Land:

"Da jeg som ung Maler kom paa Zahrtmanns Skole, maatte jeg ofte høre om Lolland-Falster som et Land, der var lidt ude af Kurs i aandelig Henseende - vel nærmere betegnet paa Maleriets Omraade. Dette saarede mig dybt, og jeg lovede mig selv at gøre mit til at fjerne disse Begreber, - skulde mit Hjemland, Lolland-Falster, som jeg elskede over alt, ikke formaa at hævde sig over for det øvrige Land!"


Nutidige anerkendte kunstnere går i dialog med kunstsamlinger fra 30'erne og 40'erne og skaber ny dimension
124 kunstnere fra nuværende og tidligere kunstnersammenslutninger/-grupper er inviteret til at deltage i POP-UP Kunstnersammenslutningen D I M E N S I O N i Rundetaarns Bibliotekssal. Her vil de blive mødt med en udstilling af 124 værker fra kunstsamlingerne "Sydhavsmalerne fra 1930-40'erne". Medlemmerne af D I M E N SI O N vælger så hver et værk fra kunstsamlingerne og skaber herefter deres eget værk ud fra det valgte værks.. Dimension.

Dimension kan forstås som: mål, tid, sted, udsagn og vertikalt/horisontalt historisk perspektiv - der er altså givet grønt lys for en åben billedkunstnerisk rejse. Arbejdsmetoden er op til den enkelte kunstner, som tilføjer sit eget, nye værk til udstillingen i løbet af udstillingsperioden. Således vil opbygningen af udstillingen D I M E N S I O N være en løbende proces. Hver dag skabes der noget nyt på udstillingen.

Udstillingsperiode = Opbygningsperiode:
1. oktober til 6. november 2016

Udstillingen kan opleves i:

Rundetaarn
Bibliotekssalen
Købmagergade 52A
1150 København K
Åbent alle dage klokken 10-18
Entré: 25 kr. (voksne) / 5 kr. (børn 5-15 år)

Læs mere på Rundetaarns hjemmeside

Facebook D I M E N S I O N