Flere nyheder

 
Musik
SMUK Nytårskoncert 2017

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
SMUK Nytårskoncert 2017
Tir. 5. jan. 2016
kilde: KultuNaut

Duoen Rugsted & Kreutzfeldt, som storhittede og fyldte dansegulvene tilbage i firserne, er solister, Anne Herdorf er konferenciér og Torben Sminge leder løjerne, når SMUK Nytårskoncert 2017 løber af stabelen i Konservatoriets Koncertsal søndag d. 22. januar.

SMUK Nytårskoncert 2017 kommer til at smage af dejlig nostalgi og 1980'er-stemning. Men der bliver også masser af toner fra andre årtier, som kan stille den musikalske sult, det lover tovholder på nytårskoncerterne Bent Graversen fra Slesvigske Musikkorps.

Bent Graversen understreger dog, at selv om det er en sammentømret duo, der skal med SMUK på scenen, bliver der ikke tale om en egentlig Rugsted & Kreutzfeldt-koncert. Nytårskoncerten bliver smækfyldt med den særlige humor og SMUK-stemning, orkesteret er kendt for. Derfor vil SMUK Nytårskoncert 2017 også byde på meget andet end musik af Rugsted & Kreutzfeldt.

"Der er tale om en integreret koncert, hvor både solister, konferencier og orkester er dele af en helhed," siger Bent Graversen, og lover samtidig, at lattermusklerne også nok skal blive motioneret. Traditionen tro vil publikum nemlig komme til at støde på masser af eksempler på SMUKs lune humor.

Det er dirigent Torben Sminge, der skal lede koncerterne. Det er i øvrigt tredje gang, han har fornøjelsen af at dirigere SMUK og solister til de berømte nytårskoncerter. Torben Sminge er kendt for sine mange dansetrin, mens han dirigerer, og den kommende SMUK Nytårskoncert bliver ingen undtagelse. Dirigenten har nemlig et særligt forhold til Rugsted og Kreutzfeldt og glæder sig til koncerten.

"SMUK er et fantastisk orkester med en stor vilje til at lave god musik. Endeligt er det dobbelt optur for mig, fordi Rugsted & Kreutzfeldt på mange måder var med til at grundlægge min musikalske karriere. De kom frem i den tid, hvor jeg fandt ud af, at jeg ville have med musik at gøre," siger Torben Sminge.
"Koncerten bliver autentisk på en anden måde, og jeg tror, mange publikummer får et genhør med deres liv. Rugsted og Kreutzfeldt har været et slags soundtrack for manges tilværelse," tilføjer han.

Konferencier til Nytårskoncerten bliver Anne Herdorf. Hun brød igennem ved at vinde Dansk Melodi Grandprix med sangen "En lille melodi" tilbage i 1987. Siden da har hun været med i en lang række revyer, optrådt som solist og desuden været medvært på TV2 Charlie.

SMUK Nytårskoncert 2017 kan opleves søndag den 22. januar klokken 20:
Konservatoriets Koncertsal
Julius Thomsensgade 3
1974 Frederiksberg C.

Billetsalg via Billetlugen

Kort om SMUK
Slesvigske Musikkorps - i daglig tale SMUK - er et af forsvarets tre fuldtidsprofessionelle musikkorps og består af 16 musikere (messingblæsere og slagtøj).

SMUK, som er hjemmehørende i Haderslev, er kendt for sin store musikalske bredde. Alsidigheden og korpsets mange finesser bliver understreget af den perlerække af store musikalske navne, som SMUK de seneste år har optrådt sammen med, heriblandt Barbara Hendricks, Niels Lan Doky, Caroline Henderson, Søs Fenger, Søren Sko, Stig Rossen, Kurt Ravn, Marie Carmen Koppel, Sys Bjerre og Anders Blichfeldt.

Læs mere om SMUK på:
http://www.smukmusik.dk/