Flere nyheder

 
Teater
Et Vintereventyr

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Et Vintereventyr
Fre. 30. dec. 2016
kilde: KultuNaut

I starten af det nye år kan man opleve Shakespeares "Et Vintereventyr" på Republique iscenesat af Katrine Wiedemann. (Foto Per Morten Abrahamsen)

I Et Vintereventyr gribes Kong Leontes af Sicilien af en pludselig jalousi: han tror, at hans dronning Hermione er ham utro med hans barndomsven, Kong Polixenes, og at Polixenes er far til det barn, Hermione venter sig.

Leontes ender med at arrestere sin dronning, der føder en datter i fængslet. Den lille pige bliver efterladt i et fremmed land, og i de mange år, hvor dronningen sidder fængslet, har hun kun selskab af sin trofaste amme, der som den eneste tror på, at dronningen taler sandt, og at Kong Leontes er far til den lille pige.

Efter mange års fangeskab sætter jagten på den forsvundne datter ind, og Kong Leontes bliver bange for, om han har taget grueligt fejl.

Shakespeare spidder med Et Vintereventyr et topaktuelt tema, når troen på faderskabet står sin prøve, og som altid har han spundet løgne, fantasier og sociale relationer ind i et kongedrama om en families opbrud og genforening. Her sat i moderne rammer af duoen instruktør Katrine Wiedemann og scenograf Maja Ravn.

Medvirkende: Ditte Hansen, Natalie Madueño, Esben Smed og Mikkel Arndt.

Et Vintereventyr kan opleves på Republique i København 7. januar - 10. februar.

Billetter her