Flere nyheder

 
Film
Dancer

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Dancer
Man. 9. jan. 2017
kilde: KultuNaut

Dokumentarfilm om Sergei Polunin, der er en af ballettens største stjerner. (Pressefoto: Miracle Film)

Ikon, geni - og rebel. Alle disse ord passer som beskrivelse af den unge danser, der, født i Ukraine, som helt ung blev Royal Ballets yngste danser nogensinde og sin generations største sensation. Efterspurgt i hele verden i en alder af blot 19 år. På toppen af succesen kun få år senere, var det netop den samme succes, der var ved at tage livet af ham.

Populariteten og berømmelsen blev en byrde frem for en gave. Polunin valgte at flygte fra det hele og konfronterede livets mørkeste sider med kokainmisbrug, selvlemlæstelse og tatoveringer. Succes har sin pris, og hvordan er det overhovedet muligt at sige stop, når man er balletverdens største navn?

Filmen følger Sergei helt fra barndommen som 6-årig, hvor han trænede i drømmen om at blive olympisk gymnast. Gennem forældrenes privatoptagelser er vi vidne til en dreng, der allerede som 8-årig var bestemt til en karriere som balletdanser. Hans familie gjorde alt for, at drømmen skulle lykkes og kæmpede en hård kamp for at få råd til, at Sergei kunne komme på balletskole i Kiev.

Der er interviews med familien, vennerne, kollegerne; også dem, som ser ham som modspiller i stedet for medspiller. Og så byder filmen på stribevis af klip fra Sergeis optrædener på scenen. Hvert et skridt på hans rejse er foreviget.

Dancer, der er instrueret af den Oscar-nominerede Steven Cantor, har premiere i danske biografer den 16. januar.

Se spilletider og steder