Flere nyheder

 
Film
Hidden Figures

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Hidden Figures
Man. 23. jan. 2017
kilde: KultuNaut

Nyt amerikansk drama om tre kvinder, der havde en markant indflydelse på USA's rumfartshistorie, har premiere biograferne 26. januar. (Pressefoto: Filmcompagniet)

Alle har hørt om Apollo-missionerne. Og mange husker navnene på de astronauter, der tog de første store skridt for menneskeheden i rummet: John Glenn, Alan Shepard og Neil Armstrong. Men samtidig, og tankevækkende nok, er Katherine G. Johnson, Dorthy Vaughan og Mary Jackson ikke navne, der tales om eller er kendt af særlig mange.

Men det laver Hidden Figures nu om på. Filmen fortæller den sande og utrolige historie om de tre sorte kvinder, der endte med at blive hovedkræfterne i at sende den første astronaut i kredsløb om jorden. Det var en af NASAs største bedrifter og var medvirkende til, at USA fik overtaget i rumkapløbet. Det visionære trekløver udfordrede linjerne mellem både køn og race og var med til at inspirere en hele generation.

Hidden Figures, der er instrueret af Ted Melfi, er med blandt andre Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monáe, Kirsten Dunst, Jim Parsons, Mahershala Ali, Aldis Hodge, Glen Powell og Kevin Costner.

Se spilletider og steder