Flere nyheder

 
Teater
Parterapi for unge

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Parterapi for unge
Tor. 9. feb. 2017
kilde: KultuNaut

Rodens Teater fra Ringkøbing præsenterer en dramapædagogisk teaterforestilling om unge, for unge og med unge på Bådteatret i København.

Forestillingen giver indblik i sladder, snak og ægte slibrige historier fortalt unge imellem. Teaterforestillingens formål, er at tage unges kæresteforhold, flirt, forelskelser, bollevenskaber osv., alvorligt. Det er en verden, man som voksen ofte kun får lov at skrabe i overfladen af. Vi kan spørge og vi kan snakke, men de fortællinger, vi får, vil altid være underlagt et filter.

Derudover ved vi heller ikke helt hvad vi skal stille op, når en teenager fortæller om voldsomme kærestesorger, frustrationer i et parforhold eller et mislykket knald. Ofte møder de unge voksne, der har svært ved at tage dem seriøst, for "det går jo over", "det er jo bare en fase" osv. Eller også forsøger vi at putte deres fortællinger ind i voksenkasser, så vi bedre kan forstå dem.

Denne problematik forsøger Parterapi for unge at dykke ned i. De to skuespillere, Carl Asmussen på 18 år og Rosaura Hauch-Fausbøll på 17 år har snakket, eller rettere sagt, sladret med en hel masse unge i alderen 15-17. Samtalerne er forgået uden voksne tilstede, og skuepillerne har derfor selv spurgt ind og snakket med. Det er der kommet et råt autentisk materiale ud af, uden filter og frit for "det de voksne gerne vil høre".

Forestillingen er blevet til i et meget tæt samarbejde mellem instruktør, Andreas Heuck Steinicke og de to skuespillere. Sammen har de bearbejdet materialet og udarbejdet de seks karakterer, der udgør de tre par.

Medvirkende: Rosaura Hauch-Fausbøll Carl Asmussen. Idé/instruktion: Andreas Heuck Steinicke.

Parterapi for unge kan opleves på Bådteatret, Nyhavn 16, 1051 København K.: 17. februar kl. 20.00, 18. februar kl. 15.00 og kl. 20.00 samt 19. februar kl. 15.00 og kl. 20.00.

Billetsalg via www.billetto.dk

http://www.baadteatret.dk