Flere nyheder

 
Teater
Jantedrengen

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Jantedrengen
Fre. 10. mar. 2017
kilde: KultuNaut

Alle danskere kender janteloven, men færre ved måske at begrebet janteloven stammer fra Aksel Sandemoses roman "En flygtning krydser sit spor". (Pressefoto: Teatret ved Sorte Hest)

Forestillingen Jantedrengen handler om Espen Arnakke, der føler sig fremmedgjort og udenfor det samfund, han er vokset op i og skulle være en del af. Det er en teatermontage efter Aksel Sandemoses romaner "En flygtning krydser sit spor" (1933) og "En sømand går i land" (1931) og udelukkende med Aksel Sandemoses tekst fra de to romaner.

Espen vokser op i Jante - den lille danske provinsby, hvor janteloven hersker. Som 17-årig tager han til søs, og ender i Misery Harbor på Newfoundland, hvor han i jalousi myrder en anden mand. Den ekstreme handling får Espen til at stoppe op og tage sit liv op til revision: Hvem er jeg, der er i stand til at tage et andet menneskes liv, og hvordan er jeg kommet dertil?

Med forestillingen Jantedrengen sættes der fokus på den oplevelse af mindreværd og utilpassethed, som kan være baggrunden for så radikal en handling som at slå et andet menneske ihjel.

Jantedrengen kan opleves på Teatret ved Sorte Hest i København i perioden 22. marts - 8. april.

Manuskript og dramaturgi: Eva Littauer
Instruktion og scenografi: Jonas Littauer
Skuespillere: Brian Hjulmann, Poul Storm og Stine Gyldenkerne

Forestillingen er en co-produktion mellem Det Dramatiske Udgangspunkt og Thy Teater.

Se spilledage og tidspunkter

http://www.sortehest.com