Flere nyheder

 
Film
Rampelys

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Rampelys
Man. 3. apr. 2017
kilde: KultuNaut

Den modne Chaplins bevægende melodrama fra 1952, der udover Charlie Chaplin selv i rollen som Calvero, også har en anden af stumfilmtidens største komikere på rollelisten, nemlig Buster Keaton. (Pressefoto: Miracle Film)

Filmen hander om Calvero, der engang var en stor varietéstjerne, en komiker af guds nåde og førende indenfor sit felt. Nu er han en skygge af sig selv; alkoholiseret og glemt af sit engang så store publikum.

Tiden er 1914, stedet er London. En dag lugter Calvero gas fra en nabolejlighed og bryder døren op. Indenfor finder han en ung kvinde, der har forsøgt at begå selvmord. Den unge kvinde, Thereza, viser sig at være en ung ballerina, der har mistet troen på livet. I stedet for at melde det til politiet og dermed udsætte hende for et retsligt efterspil, vælger Calvero at tage sig af Thereza og få hende bragt til hægterne. Samtidig finder også han en ny mening med tilværelsen og den showbusiness, han for så længe siden havde mistet troen på.

Det er Chaplins sidste film i USA, hvor den ikke fik premiere i Los Angeles før 1972 og dermed først da kvalificerede sig til en Oscar-nominering.

I filmen ses udover Buster Keaton en ung Claire Bloom som Thereza og Chaplins søn, Sydney Chaplin som en af hendes tidligere beundrere.

Rampelys, der er produceret, skrevet og instrueret af Charles Chaplin - som også selv skrev originalmusikken - har repremiere i danske biografer den 12. april.