Flere nyheder

 
Musik
Bronzealdermusik i Thy

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Bronzealdermusik i Thy
Fre. 28. apr. 2017
kilde: KultuNaut

Historiske Vestervig danner rammen om Danmarks allerførste bronzealder-musiktræf. Den 25.-27. maj vil musikere, komponister, instrumentmagere og arkæologer fra Skotland, Frankrig, Norge og Danmark over tre dage bringe publikum helt ind i bronzealderens musikalske maskinrum akkompagneret af madoplevelser leveret med lokale råvarer fra Vesterhavet og Nationalpark Thys storslåede natur. (Foto: Gaute Vikdal)

Den danske sommer bugner af vikingetræf og aktiviteter på vikingemuseer og -centre. Danskerne er vilde med vikingetiden. Nu får Danmark også et træf, der fokuserer på bronzealderen med aktiviteter for alle aldre. En nystartet organisation i Thy vil sammen med førende artister, instrumentmagere og forskere fra ind- og udland introducere danskerne for bronzealderen og andre perioder i vores fælles nordiske historie igennem en række Nordiske Musiktræf.

Det første træf finder sted i Kr. Himmelfartsferien 25.-27. maj 2017, hvor publikum inviteres med til at udforske og opleve bronzealderens musikalske kulturarv i Norden gennem koncerter, foredrag, demonstrationer, instrument- og smykkeværksteder samt et bronzealdermarked med madvarer og ikke mindst historisk øl og vin.

Der vil i løbet af 2017 være i alt tre Nordiske Musiktræf i Thy.

Mere information om arrangementet her