Flere nyheder

 
Klassisk musik
Ny musikforening på Østerbro

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Ny musikforening på Østerbro
Tir. 19. sep. 2017
kilde: KultuNaut

"Musikforeningen på Folke Bernadottes Allé" på Østerbro slog dørene op for første gang den 27. august. (På billedet: Tobias van der Pals)

Musikforeningen tilbyder publikum en varieret koncertsæson frem til april 2018, som bygger bro mellem Danmark og Sverige. Musikerne eller repertoirevalget vil ved den enkelte koncert repræsentere et musikalsk møde mellem landene. Musikforeningen vil skabe oplevelser på højt professionelt niveau, og programmet er bredt sammensat: Store, klassiske mesterværker såvel som intime sange, iscenesat dramatik, improvisationer, avantgarde og meget mere. Rammen om koncerterne er Svenska Gustafskyrkans stemningsfulde sale, centralt beliggende i København.

Tobias van der Pals fortæller om sin vision for musikforeningen: "Jeg oplever, at der i vores digitale tidsalder er et voksende behov for oplevelser omkring den levende musik - den intense, ordløse kommunikation, som opleves allertydeligst i kammermusikken. Man sidder helt tæt på musikerne og mærker deres vejrtrækning, når de sætter i gang. Man trækkes langt ind i musikkens farver, spænding og subtile drama."

Med et særligt ønske om at støtte den levende, skabende kunstmusik, udnævner musikforeningen hvert år en huskomponist. Den første i rækken bliver den danske komponist og saxofonist Peter Navarro-Alonso. I løbet af 2017 vil han komponere musik til foreningen, som vil blive fremført ved koncerter i foråret 2018.

Foreningens stiftere, cellisterne Tittit og Tobias van der Pals, står i fællesskab for den kunstneriske ledelse. (På billedet: Tittit van der Pals)

Næste koncert på programmet er:
Virtua String Quartet
24. september 2017 klokken 15.00

Svenska Gustafskyrkan
Folke Bernadottes Allé 4
2100 København Ø.

Læs mere og se kommende koncerter:
http://www.musikforeningen.dk/