Flere nyheder

 
Film
American Made

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
American Made
Man. 21. aug. 2017
kilde: KultuNaut

I det sidste årti af Den Kolde Krig involverer CIA sig i en række lyssky operationer mod kommunistiske partisangrupper og et enkelt revolutionært styre i Mellemamerika, sandinisterne i Nicaragua. Og det bliver chancen for den dristige pilot Barry Seal.

Den ene vej flyver han illegale - russiske - våben til Contra-oprørerne i Nicaragua uden om de amerikanske myndigheder. Den anden vej flyver han - uden at CIA stiller kritiske spørgsmål - kokain for de colombianske narkokarteller.

Barry Seal bliver styrtende rig. Hans kone Lucy og deres børn lever i luksus, og de mange penge, der strømmer til den lille flække Mena i Arkansas, gør dem populære i lokalsamfundet. Og der stilles ikke spørgsmål til, hvad den livlige trafik fra Seals private lufthavn handler om, og man ser igennem fingre med, at CIA træner Contra-partisaner på en base i nærheden.

American Made er en satirisk gengivelse af forspillet til det, der siden blev kendt som Iran-Contra-skandalen, hvor CIA så igennem fingre med at deres uautoriserede udenrigspolitik i Mellemamerika blev udnyttet af narkosmuglere

Hovedrollen spilles af Tom Cruise. Andre medvirkende er blandt andre Domnhall Gleeson, Sarah Wright Olsen og Alejandro Edda.

Filmen, der er instrueret af Doug Liman, har premiere i danske biografer den 24. august.