Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Nyheder

 
Musik
Rejsekort tour 2018
Cindy Wilson til Danmark
Hayseed Dixie live
Jethro Tull by Ian Anderson
 
Teater
Jeanne d'Arc
Drama Queens
Ny satire på Katapult
Love Me Tender
 
Udstilling
Ars Memoria
 
Film
Operation Wedding
Molly's Game
Game Night
Hodja fra Pjort
 
Diverse
Stort forårsloppemarked
Plakatworkshop på ARKEN
Vinter i Tivoli

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Ars Memoria

kilde: KultuNaut
Tir. 22. aug. 2017

ARS MEMORIA - Memes til fantasien

Udstillingen "Ars Memoria - Memes til fantasien" præsenterer en ny kunstinstallation af billedkunstner Helene Nymann, der er udviklet specielt til Rundetaarns gamle Bibliotekssal. (Billedet: Aom Aom, your body in my room - Studies of the hippocampus, 2017)

Udstillingen handler om vores hukommelses skrøbelige tilstand, men samtidigt også om et potentiale vi bevidst selv kan aktivere, selv i en teknologisk præget hverdag. Værkerne viser en række æstetiske refleksioner over hukommelsens fænomenale kapacitet gennem en genoplivning af antikkens hukommelseskunst og drager inspiration fra den italienske filosof, digter og kosmolog Giordano Bruno, der var en af de mest originale og frie tænkere i renæssancen.

Udstillingen eksperimenterer med associativ tænkning, hukommelsesindtryk og magiske potentialer, der kan stimuleres i sindet, og genlæser muligheder i videnskabelige potentialer ved at præsentere en række samtidskunstværker og memes for vores fantasi og opmærksomhed.

I dag er dele af vores hukommelse kanaliseret ud til forskellige digitale systemer, mens billeder flyver gennem vores bevidsthed i en lind strøm. Måske skraber disse indtryk kun let på overfladen af vores erfaring? Hvordan tilbagekalder vi vores fantasifulde og associative evner?

Helene Nymann har skabt en serie af værker, der gør krav på at tage billederne og fantasien tilbage til vores erindring gennem koreografi og visuelle associationer. Værkerne aktiverer vores rummelige bevidsthed gennem forskellige fantom-formationer og transiente skulptur-former, der symboliserer hukommelses-hjul og indre kognitive rotationer. Værkerne eksperimenterer med forskellige måder at memorisere på gennem en form for 'aktiv tænkning', der hjælper os med at danne indre mentale markeringer af genstande i hukommelsen. Teknikkerne er kendt for at have transformative effekter på vores indre selv og på den måde vi opfatter den eksterne verden på.

Udstillingen Ars Memoria tager udgangspunkt i tanke-udvikling, fantasi og hukommelses-kraft. Kropslig hukommelse, koreografi og billed-association krydses med kunstneriske installationer og videoværker, som åbner for nye transformerende stadier i bevidstheden.

Udstillingen er kurateret af Iben Bach Elmstrøm, og er en del af programmet for Copenhagen Art Week som forløber 24. august til 3. september.

Udstillingen kan opleves:
Lørdag 26. august til 24. september:

Rundetaarn
Købmagergade 52A
1150 København K
Åbent alle dage kl. 10-20
Entré 25kr (voksne) / 5kr (børn)
http://www.rundetaarn.dk/

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen