Flere nyheder

 
Teater
Leonardo

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Leonardo
Fre. 15. sep. 2017
kilde: KultuNaut

Asterions Hus har den 26. september repremiere på forestillingen "Leonardo" på Teaterøen. (Foto: Ingrid Bugge)

Vi nærmer os 500 året for Leonardo da Vincis død, og i den anledning er renæssancegeniets navnebror i Hollywood Leonardo di Caprio i gang med at producere en film om ham. Men man behøver dog ikke vente så længe på at lære Leonardo da Vinci bedre at kende, for nu kan man igen opleve teatret Asterions da Vinci-forestilling.

Det store renæssancemenneske Leonardo da Vinci repræsenterer på mange måder antitesen til vor tids hvileløse samfund. Han var nemlig langsom, nysgerrig, eftertænksom og sandhedssøgende. Han bevægede sig gennem hele sit liv over ingeniørkunst og arkitektur til malerkunst og skulptur på en livslang jagt efter at opfinde, at forstå og at udtrykke.

Forestillingen Leonardo tager publikum med på en sanselig rejse dybt ind i renæssancegeniets liv og værk. Man følger da Vinci gennem matematikken foruden både den menneskelige arkitektur - anatomien - og den fysiske arkitektur. Rejsen går naturligvis også gennem malerkunsten, lyset og kropsligheden.

Forestillingen udføres som en installation - et kunstens forskningslaboratorium - hvor Leonardos livsværk levendegøres gennem klassiske lysprojektioner og dans, der tilnærmer sig en matematisk poesi.

Leonardo er et værk af og med Tilde Knudsen og Peter Kirk
Komponist Klaus Risager
Kostumer: Camilla Lind

Leonardo kan opleves på Teaterøen, William Wains Gade 11, Refshaleøen, København fra den 26. september til den 7. oktober. Tirsdag-fredag kl. 20.00 samt lørdage kl. 17.00.

For billetter og mere information:
https://asterionshus.com/