Flere nyheder

 
Klassisk musik
Bag om Murakami

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Bag om Murakami
Man. 16. okt. 2017
kilde: KultuNaut

Med Ellen Hillingsø som historiefortæller går Copenhagen Phil den 27. oktober bag om én af vor tids helt store forfattere, japanske Haruki Mura­ka­mi. Under ledelse af chefdirigent Toshiyuki Kamioka tager orkestret på en musikalsk rejse ind i Mura­ka­mis forfatterskab, hvor musik spiller en væsentlig rolle. (Foto: Toshiyuki Kamioka af Anne Mie Dreves)

Musik er en vigtig inspirationskilde for Murakami. Der er overraskende meget musik i hans forfatterskab, og det siger ikke så lidt, at Murakami for år tilbage havde en jazzbar i Tokyo. Rytmen i sproget og formen i hans bøger er inspireret af musik. Hans udgivelse, Absolutely on Music, er baseret på to års samtaler med vennen og dirigenten, Seiji Ozawa. En samtale om musikkens og forfatterskabets inderste væsen.

Med koncerten fejrer Copenhagen Phil også 150-året for Danmarks diplomatiske forbindelser til Japan. En koncert, der bliver en smeltedigel af forbindelser mellem musik og for­fat­ter­skab; Japan og Danmark.

Musikken består af uddrag fra de klassiske værker, som Murakami bruger i sin roman 1Q84: Bachs Præludium fra Wohltemperierte Klavier, Haydns Cellokoncert, Sibelius' Violinkoncert, Wagners Trauermarch fra Götterdämmerung, Bachs ‘Buss und Reu' fra Matthæuspassionen, Janaceks Sinfonietta og Bachs Fuga fra Wohltemperierte Klavier.

Solister:
Toshiyuki Kamioka, klaver
Theodor Lyngstad, cello
Kirstine Schneider, violin
Fanny Kempe, mezzosopran

Inden koncerten - klokken 18.45 - fortæller Mette Holm, der har oversat alle Murakamis bøger til dansk, om forfatterskabet.

Bag om Murakami kan opleves fredag 27. oktober klokken 19.30:

Konservatoriets Koncertsal
Rosenørns Allé 22
1970 Frederiksberg C.

Billetter og mere information