Flere nyheder

 
Udstilling
Katja Bjørn: Involved

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Katja Bjørn: Involved
Tir. 17. okt. 2017
kilde: KultuNaut

Katja Bjørns soloudstilling "Involved" består af en omfattende videoinstallation og en række fotogravure, der alle handler om at være i bevægelse. Katja Bjørn har til udstillingen omdannet hele gallerirummet til en stor skulpturel videoinstallation, som publikum kan bevæge sig rundt i.

Henlagt i mørke viser videoinstallationen en gruppe mennesker, der flytter rundt på skulpturelle genstande, der glimtvis oplyses og highlighter deres bevægelser. Videoinstallationen sætter dermed fokus på selve skønheden i bevægelsen.

Det er på samme tid hverdagens små bevægelser og livets natur som bevægelse, der bliver fremhævet. I den forstand kan man måske sige, at det værket gør, er at give rumlig og tidslig form til det princip om 'bevægelse i livet', som vi meget ofte bruger som metafor for, hvordan vi på givne tidspunkter har det som mennesker.

Katja Bjørns videokunst har igennem det sidste årti konsekvent handlet om mennesket. Igennem videoinstallationer skaber hun vedkommende, eksistentielle fortællinger om menneskets relationer på tværs af samfund og kulturer.

Katja Bjørn er foruden Charlotte Fogh Gallery udstillingsaktuel på Trapholt, Stedelijk Museum i Holland og Skulpturlandsby Selde. Og hun er derudover repræsenteret i samlingerne på Randers Kunstmuseum, Horsens Kunstmuseum og Kvindemuseet i Århus.

Udstillingen kan opleves i perioden 27. oktober - 25. november:

Charlotte Fogh Gallery
Mejlgade 44 A
8000 Århus C.
http://www.charlottefogh.dk/

Åbningstider: Onsdag 12-19, torsdag - fredag 12-17, lørdag 12-16.