Flere nyheder

 
Musik
Copenhagen Irish Festival

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Copenhagen Irish Festival
Fre. 20. okt. 2017
kilde: KultuNaut

I første weekend af november er det tid for Copenhagen Irish Festival 2017, der som altid byder på topklasse traditionel og nutidig irsk musik.

Københavns irske festival, der i år afvikles for 39. gang, løber af stablen i kulturhuset KU.BE på Frederiksberg lige ved Flintholm Station. Den årlige festival har igennem årene præsenteret en lang række af Irlands største og mest veletablerede navne, ja, mange kan endda tælles i legendernes rækker. Samtidig har festivalen altid radaren ude efter nye, fremadstormende navne på den irske folk-scene.

Så publikum kan som sædvanligt se frem sig til et alsidigt og vedkommende program med både garvede og nyere navne, alle med den store dygtighed og professionalisme, der kendetegner den irske musik. Og mange med kendskab og kærlighed til den irske folk-scene kan godt glæde sig til årets navne - og kender man dem ikke, er det bare om alligevel at kaste sig ud i dette "Little Ireland-musikmekka".

På dette års festival præsenterer festivalen prominente navne som Len Graham & Jack Lynch, Buttons & Bows, New Road og Gatehouse. Alle står de for noget af den bedste irske musik, nogle igennem flere årtier, andre lidt mindre, mens et enkelt band er relativt nyt. Tilsammen giver de fire navne et billede af diversiteten og spændvidden på den irske traditionelle scene, og så suppleres musikken og stemningen med improviserede jamsessions og dansebal lørdag eftermiddag.

Copenhagen Irish Festival 2017 den 3. og 4. november:

KU.BE
Dirch Passers Allé 4
2000 Frederiksberg

Billetsalg, tider og mere information:
http://www.irishfestival.dk/

PROGRAM OG BANDS:

Fredag den 3. november kl. 20: Buttons and Bows + Gatehouse
Buttons and Bows har været aktive i en lang årrække. Medlemmerne er Jackie Daly på harmonika. Garry O'Briain på mandocello, guitar og klaver, samt brødrene Seamus McGuire (klaver, bratsch) og Manus McGuire (violin). Deres musik er poleret i ordets allerfineste forstand, lydefrit og perfekt, sprudlende og overskudsagtig. De fire musikere skaber skønne musikmalerier med deres spil, som har dybe rødder i musik og traditioner fra ikke bare Irland, men også Shetland, Danmark og Quebec. (Foto: Buttons and Bows)

Gatehouse, der blev dannet i 2014, består af John McEvoy (violin og bratsch), Jacinta McEvoy (guitar/concertina), John Wynne (fløjter) og Rachel Garvey (vokal). I 2016 kom debutalbummet Tús Nua, der fik flotte anmeldelser. Deres afsæt er traditionsmusik fra North Connaught, Connemara, Ulster og Séan Nos.

Lørdag den 4. november kl. 20: Len Graham & Jack Lynch "Songs & Storytelling" + New Road
Både Graham og Lynch har stået på scenen i mange år. Len Graham fra Co. Antrim, der allerede i 1971 vandt All Ireland Fleadh Cheoil na Eireann i traditionel sang, blev professionel musiker i 1982. Han formår at bruge fortidens sange, erindringer, indtryk og minder uden at glemme nutiden og spontaniteten. Den personlige stil er uforlignelig, og repertoiret er enormt og spænder over alle slags ballader og viser, folkesange, music hall og helt lokale sange.

På Copenhagen Irish Festival 2017 går Len Graham på scenen i selskab med historiefortæller og skuespiller Jack Lynch fra Dublin, som har medvirket i mange film og Tv-serier samt arbejdet på de fleste af Irlands teatre. (Foto: Len Graham & Jack Lynch)

Med aftenens anden koncert gås der bogstaveligt talt nye veje. Bandet hedder New Road, og deres udforskning og miks af både dybe, irske rødder, oldtime fra de amerikanske Appalachian-bjerge og blues med mere, står naturligt nok i kontrast til de forrige på scenen. New Road udgøres normalt af Leonard Barry fra Co. Kerry på uilleann pipes og fløjter, John Doyle på guitar og vokal, Andy Morrow fra Co. Leitrim på violin og Seamie O'Dowd fra Co. Sligo på guitar, mandolin, violin og vokal. (Foto: New Road)