Flere nyheder

 
Udstilling
Villa til Ragna & Franka

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Villa til Ragna & Franka
Tor. 8. feb. 2018
kilde: KultuNaut

I perioden 8. februar til 27. maj kan man på Kastrupgårdsamlingen opleve udstillingen "Villa til Ragna & Franka". Her er kunstnerne Ragna Braase og Franka Rasmussen udgangspunkt for en udfordring og en sammenvævning af kunst og kunsthåndværk i en lang række nye og ældre værker. (Foto: Torben S. Meyer)

I særudstillingen møder de to kunstnere Ragna Braase og Franka Rasmussens værker fra 1950'erne til 80'erne helt nye værker af tolv andre kunstnere. Udstillingen er samtidskunstnernes re-aktualisering af de to ældre pioneres eksperimenter med tekstiler, stoflighed og bløde materialer i kunsten.

I udstillingen er håndværkstraditioner som strik og især vævning, både som konkret udtryk og som begreb, centralt. Både med eksempler på helt vævede værker af Ragna Braase, men også på den vis, at udstillingen væver de nye kunstneres værker sammen med de foregående pioneres.

Værker fra kunstnere som Pernille With Madsen, Thomas Bang, Poul Gernes (1925-1995), Hannah Heilman, Marianne Jørgensen, Mette Winckelmann og mange flere sættes i spil i installationer, hvor værkerne skaber nye sammenhænge som indtager hele rum på kunstmuseet.

Franka Rasmussen (1907-1994) og Ragna Braase (1929-2015) undersøgte imellem 1950 og 1980'erne mulighederne i utraditionelle skulpturmaterialer. Med udgangspunkt i kunsthåndværkstraditioner arbejdede de med at udfordre kunsten ved at skabe skulpturer og installationer ved hjælp af vævning, strik, børster, garn, fundne materialer og lignende.

Kastrupgårdsamlingen
Tårnby Kommunes Kunstmuseum
Kastrupvej 399
2770 Kastrup
http://www.kastrupgaardsamlingen.dk/