Flere nyheder

 
Film
Den skjulte tråd

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Den skjulte tråd
Lør. 10. feb. 2018
kilde: KultuNaut

Drama af Paul Thomas Anderson, der fortæller en historie om fascination, forelskelse og besættelse på baggrund af 50'erne haute couture i London.

Reynolds Woodcock er en kunstner. Hans kunst er kjoler. De smykker kongelige, adelige, filmstjerner og i det hele taget det finere borgerskabs kvinder i 1950'ernes London - lejlighedsvis også fine gæster fra kontinentet.

Selv er han overbevist ungkarl, og der er bestandig udskiftning i hans muser, som alle må indordne sig under hans vaner og luner. Den eneste feminine konstant i hans liv er søsteren Cyril, der også er manager for hans kjoleimperium.

Men da Reynolds er taget på landet for at slippe for det ubehagelige drama, hvor Cyril slipper af med hans sidste veninde, møder han den unge Alma. Hun serverer på et badehotel, hvor han spiser morgenmad, men hun fanger hans øje, så han inviterer hende på middag samme aften.

Bagefter tager han hende med hjem og prøver kjoler på hende. Hvad Reynolds ikke havde forudset i mødet med den unge Alma, er, at hun er en viljestærk kvinde og ikke lader sin kærlighed indordne under hans tilfældige luner.

På rollelisten ses blandt andre Daniel Day-Lewis, Lesley Manville og Vicky Krieps.

Den skjulte tråd har premiere den 15. februar.