Flere nyheder

 
Film
Mit Grønland

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Mit Grønland
Tir. 22. maj 2018
kilde: KultuNaut

Film af Samuel Collardey om den 28-årige Anders, som beslutter at tage til Grønland for at undervise i en lille afsides bygd. (PR-foto: SF-Studios)

Bygden er Tiniteqilaaq i Østgrønland, der er en Inuit landsby med 80 indbyggere. Hans forældre bakker absolut ikke op om beslutningen, da de da har en forventning om, at han skal overtage familiegården, men Anders har brug for et sceneskift og nye udfordringer.

Forholdene er meget beskedne i den isolerede landsby, og livet er barsk - mere barsk end Anders havde forestillet sig. Beboerne tager i første omgang ikke godt imod Anders fra Danmark, og hvis han skal gøre sig nogen forhåbninger om at hjælpe familierne - og ikke mindst børnene - må Anders tage en vigtig beslutning. Han må lære bygdens mennesker og ikke mindst deres skikke og traditioner at kende. Og når han gør det, vil et helt nyt eventyr og en helt ny verden åbne sig for ham..

Mit Grønland, der har biografpremiere den 24. maj, er med blandt Anders Hvidegaard, Asser Boassen og Thomasine Jonathansen.