Flere nyheder

 
Teater
Mester Gert Westphaler

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Mester Gert Westphaler
Man. 2. jul. 2018
kilde: KultuNaut

Teaterselskabet inviterer til uhøjtideligt café-teater under åben himmel, når de i Traktørstedet Simonsens Haves stemningsfulde rammer i Den Gamle By i Aarhus spiller en af Ludvig Holbergs egne yndlingskomedier. (Foto: James Jefferys)

Mester Gert Westphaler - eller den meget talende Barber
Gert Westphaler - komediens hovedkarakter - er næsten forlovet med den unge jomfru Leonora. Han mangler bare lige at tale med hende om det selv. Og det er lige det, der er problemet. For Gert har en uimodståelig trang til at fortælle alle og enhver om alt det, han ved og har oplevet. Han har ikke lært resumeets kunst, så alle - også Leonora - bliver hurtigt trætte af hans belærende enetaler. Og hvad sker der så, når der træder en anden ung bejler til Leonora ind på scenen?

Holberg har med fortællingen skrevet en komedie om envejskommunikation versus dialog; om at skelne mellem relevant og irrelevant; om kommunikation i det offentlige rum. Komedien trækker således tråde til vor tids brug af sociale medier og tendensen til at tweete og
dele alt fra de mest ubetydelige detaljer til de værste uhyrligheder uden at skulle stå til ansvar for sine ytringer.

Teaterselskabet opfører de gamle klassiske dramaer så autentisk som muligt. Her er altså en sjælden mulighed for at opleve Ludvig Holbergs helt egen komik og sprog helt uden moderniserende krumspring. Forestillingen ledsages af et levende, klassisk orkester.

Så pak picnickurven og nyd en sommeraften i Den Gamle By. (Drikkevarer skal købes i traktørstedet)

Forestillingen kan opleves i Simonsens Have, Den Gamle By, Viborgvej 2, 8000 Aarhus C. Fra den 13. til den 21. juli. Hver aften kl. 19.30. (Der er gratis adgang til Den Gamle By fra kl. 18).

Billetsalg her