Flere nyheder

 
Musik
Copenhagen Jazz Festival

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Copenhagen Jazz Festival
Tir. 3. jul. 2018
kilde: KultuNaut

Fredag den 6. juli byder Copenhagen Jazz Festival velkommen til en ganske særlig udgave. På 40. år præsenterer festivalen en international bybegivenhed, der skaber en forbindelse fra jazzen i gadebilledet til byens mange fantastiske og forskellige spillesteder. (Billede: Plakat af Christiane Spangsberg)

Årets internationale hovednavne spænder vidt fra jazzet hiphop med The Roots til britisk guitar-ekvilibrisme leveret af Jeff Beck over til brasilianske udgaver af Bowie-sange leveret af Seu Jorge. Verdensmusikken er også stærkt repræsenteret med Rokia Traoré, Mulatu Astatke, Hermeto Pascoal, Michel Camilo & Tomatito. Og så er der spirituelle mestre som Charles Lloyd og to (nu udsolgte) aftener med Pharoah Sanders, som også spillede på allerførste udgave af Copenhagen Jazz Festival i 1979.

Copenhagen Jazz Festival opstod som ordkombination tilbage i 1962, dengang bl.a. som en endagsbegivenhed med tidens prominente amerikanske navne. Siden 1979 har festivalen haft den form, vi kender i dag: En sammensmeltning af udendørskoncerter i byens haver, parker og gader i dagtimerne - og et profileret aftenprogram på jazzklubberne, i koncertsalene og på caféerne til ud på natten. I løbet af årene er festivalen vokset, så den i år omfatter 120 spillesteder og 1300 koncerter på ti dage.

Læs meget mere om festivalen og årets program