Flere nyheder

 
Diverse
Vinter i Tivoli

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Vinter i Tivoli
Lør. 26. jan. 2019
kilde: KultuNaut

Årets vintersæson i Tivoli byder blandt andet på et nordlystema, en nyudviklet virtual reality-oplevelse, flere kørende forlystelser toppet op med underholdning i Glassalen og Koncertsalen. Og så er Tivoli er også bidragyder til Copenhagen Light Festival, der finder sted i København i åbningsperioden. (PR-foto: Lasse Salling)

Bring The Spring
Der er her tale om en virtual reality-oplevelse, som kommer til at foregå i H.C. Andersen Slottet. Det er en nyudviklet virtual reality-forlystelse, hvor gæsterne stiger til vejrs i luftballon, vandrer gennem kløfter, bekæmper sværme af frostkrystaller og kommer helt tæt på sultne bjørne. Gæsterne skal med vind i håret passere en række relativt krævende, fysiske forhindringer til fods men iført specialdesignet udstyr og VR-briller.

Nordlys
Blandt årets satsninger bliver oplevelser med nordlys. Nordlys er en af naturens egne opfindelser, et ekstraordinært naturfænomen, der optræder som et show af dansende lys på himlen. Det sagnomspundne lys er normalt ikke noget, man oplever i Danmark, men for første gang nogensinde bliver Tivoli indhyllet i nordlys. Med laserlys, elektronisk lydcollage og røgeffekter, har Tivolis udviklingsafdeling skabt en oplevelse i området ved Plænen, hvor gæsterne nærmest står badet i nordlys.

Gensyn med skøjtebane og lystunnel
Den 300 m2 store skøjtebane foran Nimb bliver en kombination af lysoplevelser og skøjtning, hvor piruetter og andre bevægelser får det interaktive lys under isen til at forandre sig. Det store springvand ved Plænen bliver illumineret, så det ser frossent ud og ligner en 10 meter høj isskulptur. Der opføres også en 18 meter lang lystunnel langs Tivoli-Søen og foran H.C. Andersen Slottet opsættes et lysloft med ny vintergrafik til musik af Philip Glass.

Tivoli Søen omdannes til lys-arena
Langs Tivoli Søen svæver Olafur Eliassons 33 lamper Little Sun Light Swarm mellem træerne. På Tivoli Søen vises på skift lysshowene Vølvens Spådom, som tager afsæt i ragnarokhistorien og Tango Jalousie, der er bygget op omkring Jacob Gades evergreen.

For de små
I en lille ny landsby på Plænen rager en 15 meter høj iglo med navnet Pingonesien op, hvor der tages udgangspunkt i det verdensberømte Rasmus Klump-univers. Og så er der premiere på en nyskrevet forestilling med titlen Rasmus Klump og den sure snemand. Forestillingen spiller tre gange dagligt og varer knap 20 børnevenlige minutter. Børnene kan møde Pingo karakteren på Plænen efter forestillingen.

Forlystelser og mærkedage
Med undtagelse af forlystelserne i Det muntre Hjørne og Karavanen, der er lukkede pga. klargøring til sommersæsonen, kører over 25 forlystelser herunder Rutschebanen, Vertigo og Fatamorgana. Der skrues op for romantikken og overraskelser på Valentinsdag. Derudover bliver det kinesiske nytår, markeret den 5. februar.

Vinter i Tivoli åbner 1. februar og lukker den 24. februar. Dermed ligger både vinterferien, Valentinsdag og kinesisk nytår i perioden.

www.tivoli.dk