Flere nyheder

 
Musik
COPENHELL 2019

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
COPENHELL 2019
Fre. 1. mar. 2019
kilde: KultuNaut

Med ti nye bands til COPENHELL 2019 og Scorpions som den store lørdagskoncert er alle hovednavne på festivalen på plads.

Som lørdagens hovednavn kommer rockpionererne Scorpions til at lukke COPENHELL 2019. Bandet har siden de gæstede Refshaleøen i 2016 turneret verden rundt, og selvom de rutinerede musikere for længst har overstået deres 50-års jubilæum, stikker brodden lige så hårdt som altid.

Blandt de netop annoncerede navne finder man også den tidligere Deep Purple bassist og sanger, Glenn Hughes, der optræder med et bestående af blandt andet de danske musikere Søren Andersen og Jay Boe. De gæster i år festivalen med deres Glenn Hughes Performs Classic Deep Purple Live verdensturné, som hylder et af musikhistoriens mest indflydelsesrige rockbands.

Der er også et par prominente svenske navne blandt de nyligt præsenterede acts. Unleashed, der er forblevet tro mod rødderne i dødsmetal, leverer oldschool-metal med tonstunge, eksplosive riffs båret frem af en musikalsk urkraft. Katatonia kommer også forbi festivalen. Bandet har gennem de seneste næsten 30 år været ude på en sand opdagelsesrejse i den hårde musiks undergenrer. De har bevæget sig fra død og doom til en mere progressiv, rocket lyd. Katatonia besøger COPENHELL 2019 på deres ti-års jubilæumsturné for deres album Night Is The New Day, som de vil spille under denne koncert.

Af danske navne ses veteranerne Pretty Maids, der siden de tidlige firsere har været et fast indslag på den hårde rockscene med deres på alle måder klassiske heavy rock. Og så er der også blevet plads til fremadstormende Slægt og de diabolske rockere i Demon Head, der netop nu er aktuelle med deres tredje album, Hellfire Ocean Void.

Andre nye navne er Living Colour, Candlebox og Manticora.

Læs meget mere om COPENHELL 2019