Flere nyheder

 
Film
Maria Stuart - Dronning af Skotland

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Maria Stuart - Dronning af Skotland
Tor. 14. mar. 2019
kilde: KultuNaut

Drama, hvor instruktøren Josie Rourke er dykket ned i den dramatiske konflikt mellem de ikoniske figurer, Maria Stuart og Elizabeth I.

I 1561 beslutter den 18-årige Maria Stuart at vende tilbage til Skotland og sin retmæssige trone. Det udfordrer Englands nye dronning Elizabeth, der blot har siddet på tronen i få år. Det udfordrer også de mægtige mænd, der har styret Skotland under Marias fravær.

Ligesom sin kusine Elizabeth er Maria en enlig kvinde, der vil bestride en mands magtposition som hersker. Hver især har de et vist krav på hinandens troner og står som dødsfjender - Elisabeth som repræsentant for reformationen i England, Maria som katolsk dronning over et protestantisk Skotland, der altid har været i strid med den sydlige nabo.

Og alligevel - gennem deres meget forskellige valg både i kærligheden og for at bevare magten og overleve intrigerne i hoffet og mellem de to lande, er de to unge kvinder, de to regerende dronninger, måske de eneste, der kan spejle sig i hinanden.

Maria Stuart - Dronning af Skotland, der har Saoirse Ronan og Margot Robbie i de to hovedroller, kan opleves i biografen fra den 14. marts.