Flere nyheder

 
Musik
Musikskoledage i Tivoli

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Musikskoledage i Tivoli
Tir. 21. maj 2019
kilde: KultuNaut

Mere end 5000 børn- og unge fra musik- og kulturskoler rundt i hele Danmark mødes for at give koncerter og opleve et musikalsk fællesskab på kryds og tværs den 25. og 26. maj til Musikskoledage i Tivoli. (PR-foto)

Det er i år 30 år siden de første musikskolekoncerter kunne opleves i Tivoli. Det første år var der 900 deltagere og de optrådte på tre scener i Tivoli. Formålet var at give de unge talenter og engagerede musikalsk interesserede en platform, hvor de kunne give prøver på deres talent og inspirere andre til at dyrke musik. Deltagerantallet har henover alle årene været stigende, og det trænede øre vil også kunne fornemme en højnelse af de musikalske udfoldelser. Vigtigst er dog engagementet og kærligheden til musikken.

Musikskoledagene byder på alle musikgenrer og masser af sommerfugle i maven. Der vil som noget helt nyt være 200 musikskoleelever, der optræder med sange fra den populære norske ungdomsserie Skam. Der er udsigt til vilde koncerter på Plænen, hvor unge talenter fra f.eks. Odense Musikskole stiller med 33 stemte klaverer og øvede pianister. Roskilde Skolekor Nord deltager med 180 sangere, der synger både klassisk og pop. Og så bydes der på tre store søndagsparader, hvor deltagerne går udklædte rundt i Tivoli, mens de spiller, danser og udøver akrobatik. Der er også masser af mindre koncerter med færre deltagere som optræder med rap, rock og klassisk musik.

Den nyudnævnte rektor for Det Kgl. danske Musiks konservatorium, Uffe Savery, ankommer til Plænen søndag kl. 15.35, hvor han vil afholde årets tale til musikskoleområdet.

www.tivoli.dk