Flere nyheder

 
Udstilling
ROTUNDA

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
ROTUNDA
Man. 24. jun. 2019
kilde: KultuNaut

Ny udstilling, der kan opleves i Rundetaarn i perioden 28. juni - 18. august af kunstneren Jacob Sebastian Bang. (PR-foto)

Hundredvis af cirkulære gipsskulpturer med varierende diametre og profileringer indtager Bibliotekssalen, når den danske arkitekt og billedkunstner Jacob Sebastian Bang sommeren over udstiller soloværket ROTUNDA i Rundetaarn.

Værket ROTUNDA kan læses som et skulpturelt arkitektonisk værk i sin egen ret: som en enorm arkitekturmodel af et monumentalt utopisk land art projekt, hvor Bibliotekssalen er landskabet - med udlægninger i grid, kombineret med en mere opløst og fri udlægning, der nogle steder er stablet, så enkelte punkter rager op.

Jacob Sebastian Bang er inspireret af store cirkulære anlæg - fra overbevoksede ringborge fra vikingetiden, cirkulære begravelsesanlæg i Indien, siloer, Pantheon, runde Tulou bygninger fra Fujian i Kina, Palladios Villa Rotunda (ikonisk for de fleste arkitekter), tekniske anlæg m.fl. og sidst men ikke mindst, naturligvis, Rundetaarn! Flere af deher nævnte er bygninger med en cirkulær plan - på latin "rotundus" - heraf navnet på værket. Men værket afspejler også arbejdet med de forskellige cirklers profiler - deres dybder, bløde rundinger og skarpe kanters leg med lys og skygge.

Ved Tower Talk d. 7. august kl. 17 møder vi Jacob Sebastian Bang til en talk om udstillingens tilblivelse og særlige univers.

Jacob Sebastian Bang udtaler: "Værket ROTUNDA er et eksempel på en eksperimenterende praksis - såkaldt kunstnerisk udviklingsarbejde. Som jeg ser det, er de cirkulære skulpturer / modeller anslag, de er arkitektonisk form og potentiale - måske det, der kunne ligge før en idé. Denne idé kan fremkaldes i et videre studie af modellerne, der som en art benspænd må afkodes deres hemmeligheder. Men for mig er de mange skulpturer en samlet komposition, et værk i sin egen ret: en enorm arkitekturmodel af et monumentalt utopisk land art projekt. Udover det er jeg simpelthen optaget af at skabe store serier af modeller, der afspejler min glæde ved formgivning og efterfølgende refleksion over, hvad det egentlig er, jeg har fremmanet! Noget andet er at præsentere arbejdet for offentligheden et så ikonisk sted som i Rundetaarns smukke udstillingssal, hvor dagslyset er helt fantastisk, og hvor modellerne virkelig kommer til deres ret."

Jacob Sebastian Bang (1965), der bor i Hellerup, er uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole (nu KADK) i 1995 og til daglig lektor og programleder ved Institut for Bygningskunst (IBD) ved Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK). Han arbejder og forsker indenfor begrebet Kunstnerisk udviklings virksomhed (KUV) med særlig fokus på arkitektonisk repræsentation i tegning, maleri og model - og - med fokus på udstillingen som proces, værk og dokumentation.

Jacob Sebastian Bangs kunstneriske praksis har resulteret i en lang række udstillinger, både soloudstillinger som "1001 Model" (2012), "In the Memory of Space" (2013) og "Elements" (2014) og ikke mindst som udstiller på talrige Forårsudstillinger på Charlottenborg gennem tiden. Jacob Sebastian Bang har gennem årene modtaget adskillige legater fra blandt andet Dreyers Fond, Nationalbankens Jubilæumsfond og Statens Kunstfond.

Jacob Sebastian Bang er medlem af Kunstnersamfundet.

Udstillingen kan opleves:
28. juni - 18. august 2019

Rundetaarn
Købmagergade 52 A
1150 København K

Åbent alle dage kl. 10-20
Entré 25kr./5kr.

www.rundetaarn.dk