Flere nyheder

 
Film
Midsommar

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Midsommar
Ons. 10. jul. 2019
kilde: KultuNaut

Ny film af den visionære instruktør Ari Aster, hvor mørkets rædsler udfoldes i klart dagslys. (PR-foto: Gabor Kotschy)

Dani og Christian er et ungt amerikansk par, hvis forhold hænger i en tynd tråd. Efter en familietragedie inviterer den sørgende Dani sig selv med på Christian og vennernes tur til Midsommerfejring i en afsidesliggende svensk landsby.

Det, der begynder som en afslappende sommerferie i det soloplyste Sverige tager hurtigt en mørk drejning, da landsbyboerne inviterer deres gæster til at deltage i festlighederne, som tager det svenske paradis i en mere og mere foruroligende retning.

Ari Aster kom for alvor på landkortet med hans kontroversielle kortfilm The Strange Thing About the Johnsons fra 2011. Allerede den gang var han skarp til at provokere sit publikum, og hans debutspillefilm Hereditary fra 2018 levede i den grad op til forventningerne til Asters evner. Aster har skabt nogle nye rammer for horrorfilm, og med Midsommar fortsætter han sit kreative greb på genren.

Midsommar, der er med blandt andre Florence Pugh, Will Poulter, Jack Reynor, Liv Mjönes og Julia Ragnarsson, kan ses i biograferne fra den 11. juli.