Flere nyheder

 
Teater
Fanny og Alexander

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Fanny og Alexander
Ons. 11. sep. 2019
kilde: KultuNaut

Ingmar Bergmans ikoniske familiedrama sættes op på Aalborg Teaters Store Scene med Egill Pálsson som instruktør. (PR-foto: Allan Toft)

Fanny og Alexander er lykkelige børn i en stor teaterfamilie i en mindre svensk købstad i begyndelsen af 1900-tallet. Vi møder familien, hvor der virkelig festes igennem. Efter et krybbespil på faderens teater drikkes der mere end blot lystigt, mændene charmerer sig ind på tjenestepigerne, og mødrene pjatter rundt som teenagere. Midt i julevirakken dør Oscar, Fanny og Alexanders far, som de begge er tæt knyttet til.

Pludselig får livet en uventet og ubehagelig drejning, ikke mindst for Alexander, da hans mor efter faderens død gifter sig med byens biskop. Det bliver en kamp mellem fantasi og underkuelse, mellem barnets glødende iver efter opdagelsernes leg og den strengeste disciplin for at kue alt kreativt og dyrisk i menneskets.

Den mandlige hovedrolle som Alexander spilles af Gustav Dyekjær Giese, der netop er uddannet fra Statens Scenekunstskole, og ny skuespiller i Aalborg Teaters ensemble. Den kvindelige hovedrolle spilles af Bolette Nørregaard Bang, der i 2019 modtog en Reumert Talentpris for sin rolle i Aalborg Teaters opsætning af Persona.

Herudover medvirker Annika Johannessen, Martin Ringsmose, Ena Spottag, Camilla Gjelstrup, Nanna Skaarup Voss, Ferdinand Falsen Hiis, Marie Knudsen Fogh, Jørgen W. Larsen, Steffen Berenthz Eriksen og Marcus Gad Johansen.

Fanny og Alexander kan opleves på Aalborg Teaters Store Scene fra den 18. september til og med 5. oktober. Der spilles mandag til fredag kl. 19.30 og lørdag kl. 16.00.

Mere information og billetsalg