Flere nyheder

 
Diverse
Marie Rimmen modtager Skt. Loye Prisen 2019

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Marie Rimmen modtager Skt. Loye Prisen 2019
Tor. 26. sep. 2019
kilde: KultuNaut

Kjøbenhavns Guldsmedelaugs talentpris blev torsdag den 26. september uddelt for 20. gang, og her blev Guldsmed Marie Rimmen tildelt den prestigefyldte pris på 100.000 kroner. (PR-foto: Stig Pedersen)

Nationalmuséets festsal dannede en stemningsfyldt ramme om overrækkelsen af Kjøbenhavns Guldsmedelaugs Skt. Loye Pris på 100.000 kr. Oldermand Diana Holstein begrunder juryens valg således:

Marie Rimmen har arbejdet indgående og konsekvent med sin egen fortolkning af temaet "En dronning værdig". Med sin transformationsfortælling, "Nattens Dronning", viser hun et underspillet, nutidigt værk, som afspejler både håndværksmæssigt og kunstnerisk talent. Med seks halssmykker viser hun metamorfosen fra stringent og lukket til åben og organisk - et samlet værk, som viser en livscyklus, vi alle kan spejle os i. Den unge, lovende guldsmed har igennem hele Skt. Loye-forløbet vist respekt for det lille værk, hvori hun overrasker med raffinerede, mekaniske detaljer, der giver hvert enkelt smykke sin egen dybde.

Oldermand Diana Holstein har truffet valget i et samarbejde med den udpegede Skt. Loye Jury, som denne gang bestod af billedhugger Bjørn Nørgaard, EU Konkurrencekommissær Margrethe Vestager, Direktør for Kongernes Samling Thomas C. Thulstrup, sølvsmed og Viceoldermand Lone Løvschal og guldsmed og modtager af Skt. Loye Prisen 2015, guldsmed Christine Bukkehave.

Samtidig åbnede Guldsmedelaugets udstilling "En dronning værdig - mester, mæcen, monark" i De Kongelige Repræsentationslokaler på Christiansborg Slot, og Laugets mange aktiviteter i København under titlen "Smykkernes by" skydes i gang i dag.

Skt. Loye Prisen blev uddelt første gang i 1989. Prisen på 100.000 kr. gives til en "up-and-coming" guldsmed, sølvsmed, ædelmetalformgiver, kunsthåndværker eller designer, der har vist specielle evner og talent inden for smykke- eller sølvkorpusfaget. I 2019 var der nomineret tre kandidater, som fik otte måneder til at kreere en serie værker med reference til temaet "en dronning værdig".

Om prismodtager Marie Rimmen
- Guldsmed udlært hos Milas i 2014
- BA i Accessory Design fra Designskolen Kolding 2017
- Arbejder og sælger sine smykker fra fællesværksted og -butik på Gl. Mønt i København K.

Om Kjøbenhavns Guldsmedelaug
Kjøbenhavns Guldsmedelaug modtog sine lovregler - kaldet Laugsskrå - i 1429 af Kong Erik af Pommern og Dronning Filippa og er et af Danmarks ældste laug. Et af Laugets særlige formål er blandt andet at uddele legater og priser til de af fagets udøvere, der har vist særlige evner og at yde økonomisk støtte til kulturelle tiltag, der har berøring med faget.

Læs mere på: www.guldsmedelauget.dk