Flere nyheder

 
Film
Just Mercy

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Just Mercy
Man. 20. jan. 2020
kilde: KultuNaut

Tankevækkende drama baseret på en sand historie om en ung advokat, Bryan Stevenson, og hans historiske kamp for retfærdighed. (PR-foto: Warner Bros. Pictures)

Som nyuddannet advokat fra Harvard, så havde Bryan masser af lukrative jobtilbud. I stedet tog han til Alabama for at forsvare dem, der var fejlagtigt dømt, eller på anden vis ikke havde haft en fair retssag. Dette med hjælp fra den lokale advokat Eva Ansley.

En af hans første og mest kendte sager var den om Walter McMillian, der i 1987, blev dømt til døden for mordet på en ung kvinde - på trods af overvældende beviser om hans uskyld og det faktum, at den afgørende vidneforklaring, der fik ham dømt, kom fra en kriminel med et motiv for at lyve.

Bryan har alle oddsene - og systemet - imod sig, og bliver, i kampen for Walters frihed, indviklet i en labyrint af juridiske og politiske benspænd samt åbenlys og skamløs racisme.

Just Mercy, der er instrueret af Destin Daniel Cretton, er med blandt andre Michael B. Jordan, Brie Larson og Jamie Foxx.

Biografpremiere den 23. januar.