Flere nyheder

 
Teater
Rocky Horror Show

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Rocky Horror Show
Ons. 11. dec. 2002

Stærkt vanedannende science-fiction-stof

"Vandpistoler FORBUDT", står der ved indgangen til teatersalen, og hvis man ikke kender Rocky Horror Show, kunne det nok få traditionelle teatergængere til at løfte et bryn eller to. Siden Richard O'Briens musical første gang havde premiere i det lille Theatre Upstairs i London i 1973, har der udviklet sig kult blandt showets publikum. De mange ritualer under forestillingen er affødt af filmversionen, der kom i 1975 med blandt andre Susan Sarandon og Tim Curry i hovedrollerne. Herhjemme kørte Rocky Horror Picture Show i en årrække i Klaptræets biograf, men kan i dag kun opleves under diverse filmfestivals og på svensk tv.

Derfor så meget desto større begejstring over, at Nørrebros Teater modigt sætter det stærkt ritualiserede sansebombardement op, og det anbefales førstegangs-publikummer at medbringe grundingredienserne: ris, en avis og lighter. Rocky Horror Show begynder med et bryllup (hér kastes der med ris i salen), hvorfra et ungt, uskyldigt par er kommet på afveje under et uvejr (hér er det så, at publikum skyder løs med de vandpistoler, de IKKE måtte medbringe) og søger ly (det anbefales at gøre det samme under den medbragte avis..) på transvestitten Frank'n'Furters slot. Slottet har lyset tændt (hjulpet godt på vej af publikums lightere), og det uskyldige par træder direkte ind i et science-fiction-eventyr, hvor trans'en Frank'n'Furter eksperimenterer med at udrydde seksuel naivitet og skabe den perfekte elsker, Rocky.

Har man ikke oplevet Peter Jorde tidligere, kunne der opstå reel tvivl om, hvorvidt Nørrebros Teater havde været på pluk i drag-branchen og derfra hentet den to meter høje skønhed til downtown for at agere Frank'n'Furter. Han ser ud til aldrig at have lavet andet end stilsikkert at stavre rundt i centimeterlange over-knee-støvler og opfordre til 'Time Warp'. Time Warp er den klassiske frisættelsesdans, som ryster den gamle seksualitets vaner af moralisterne og får et hoftesvingende publikum til at føle, at også vi kan befries for en stund - det skulle da lige være de grånende abonniner undtaget.

Desværre gør ingen af de øvrige deltagere sig fortjente til en fodnote, så jeg vil nøjes med at tilføje, at Monique (needs no further introduction) som altid brager igennem lydmuren med sin voluminøse stemme og efterlod publikum liderlige efter "more, more, more..".

Nørrebros Teater har gjort en massiv indsats for at opildne til den rituelle adfærd, men der er det særegne ved ritualer, at de er menneskeskabte - og i dette tilfælde publikumskabte - og derfor dårligt tåler at blive en del af etableringen. For at citere Frank'n'Furter fra hans levemotto: "don't dream it - be it"!

Rocky Horor show spiller fra 5. dec 2002 til 8 feb 2003

Instrution: Per Pallesen
Koreografi: Jeanette Binderup-Schultz
Scenografi og kostumer: Kirsten Brink
Kapelmester: Fini Høstrup og hans Groovy Rock Band

Medvirkende:
Peter Jorde, Peter Belli, Monique, Flemming Jensen, Maria Wilton, Karsten Jansfort, Susan A. Olsen, Christian Damsgaard, Johannes Lilleøre Hillersborg + Fantoms